RESNIČNOSTNA STARLETA

Mirela jeseni za predsednico?

mv
22. 6. 2017, 19.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Mirela Lapanović, ki pridno skrbi za potrebo javnosti po zgražanju in moraliziranju, je z zadnjimi potezami poslala sunke šoka skozi balkanski medijski prostor. Zdi se, da je izrabila že vse adute. Ali pač?

YouTube / Happy TV
Mirelino kandidaturo za predsednico države najbolj podpira moška populacija.
Zdi se, kot da nekateri Pahorju nastavljajo ogledalo. Za zdaj so zbiranje podpisov za kandidaturo najavili Marjan Šarec, Milan Jazbec, Milan Robič, Žiga Papež, Dominik Kozarič in Damjan Murko.

Preletimo na hitro dogajanje zadnjih dni. Najprej sta nam Mirela in Mili sporočila, da posilstva ni bilo. Mirelin takratni zaročenec Andrej Laharnar se je iz Beograda vrnil praznih rok, saj Karlu Erjavcu in njegovemu zunanjemu ministrstvu ni uspelo »rešiti« Novomeščanke. Potem sta si Mirela in Mili izpovedala ljubezen. Enainštiridesetletnica je takrat dejala, da je spoznala pravega moškega, in zraven navrgla provokacijo o slovenski moških, češ da so copate, medtem ko pri Miliju ve, »kdo nosi hlače in brani svojo kraljico«. Kakorkoli, sledila je bizarna poroka v hiši resničnostne oddaje Pari, kjer sta si Mirela in Mili obljubila večno zvestobo. Po poročni noči so se pojavila ugibanja o nosečnosti, ki jih Mirela ni ovrgla. Pravi namreč, da splavu nasprotuje. Medtem ko njena ljubezen na zaslonih cveti, naj bi se ji njena otroka, po besedah Mireline sotekmovalke Jelene, odpovedala, saj ne trpita zbadanja in zmerljivk s strani vrstnikov. Za zdaj mladoporočenca sanjata o življenju v Španiji ali Beogradu. Toda kaj, če Mirela Lapanović izve za rezultate naše spletne ankete?

Najvišjo podporo ima med copatniki?

Ko smo na naši spletni strani bralce in bralke (bolj za šalo) vprašali, ali Naj na jesenskih predsedniških volitvah kandidira tudi udeleženka resničnostnih šovov Mirela Lapanović? jih je 72 odstotkov odgovorili, da ne, 28 pa bi jo poslalo v boj za predsedniški položaj. 

Človek bi si mislil, da jo bo opazka o slovenskih moških drago stala, vendar, presenetljivo, med tistimi, ki so podprli njeno kandidaturo, je večina moških, in sicer dobrih 75 odstotkov, medtem ko potencialni kandidatki za predsednico ženske večinoma nasprotujejo.

Kakšen bi lahko bil njen politični program?

Polju političnega ni mogoče uiti, tudi če gre samo za poneumljajoč resničnosti šov. Če si torej nadenemo komunikološka očala, lahko iz lika Mirele Lapanović razberemo vrsto ideoloških konotacij, ki namigujejo, kakšna bi lahko bila njena predvolilna stališča. V nasprotju s prepričanjem, da gre za podivjano liberalko, lahko po njenih izjavah sklepamo, da vsaj ideološko pripada konservativni struji. Mirela nasprotuje splavu, poudarja tradicionalne družinske vrednote, verjame v boga in seveda obožuje platformo resničnostne televizije, ki je produkt kapitalistične komercializacije družbe. Seveda je Mirela Lapanović glede na stališča in dejanja v popolnem razcepu, vendar mar ni tako tudi pri poklicnih politikih, ki mislijo eno, govorijo drugo in delajo tretje? Razlika je morda le v tem, da je njena kontradiktornost banalna, često vulgarna, medtem ko razkroj osebnosti običajnega politika poteka veliko bolj prikrito in pretanjeno.