ZVEZDNIŠKO

Black Eyed Peas so smešni, da te bolijo vse mišice!

Nejc Simšič
16. 6. 2017, 21.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Otvoritveni spektakel letošnjega finala lige prvakov še vedno odmeva po vsem svetu. A le redki vedo, da je v prvi vrsti plesal tudi priznani slovenski plesalec Marko Stamenković.

Osebni arhiv
Vrhunski plesalec Marko Stamenković s svojim znanjem prepriča tudi najzahtevnejše zvezdnike.

Marko Stamenković je eden tistih uspešnih plesalcev, ki so zapustili Slovenijo in odšli v svet, zdaj pa se lahko pohvali z mnogo zvezdniškimi sodelovanji. Nazadnje je plesal v prvi vrsti na mega otvoritvenem spektaklu finala lige prvakov, kjer je nastopila zvezdniška skupina Black Eyed Peas. Marko, ki zdaj živi in dela v Londonu, nam je zaupal utrinke iz prve roke.

Kako je sploh prišlo do tega, da si nastopal na finalu s skupino Black Eyed Peas? 

Za nastop tokrat ni bilo potrebne nobene avdicije. Koreografi za ta projekt so bili Američani, s katerimi sem sodeloval že v preteklosti, in sem jih tako že poznal in oni mene, pa sem sprejel povabilo.

Osebni arhiv
Takole je v britanskem šovu talentov plesal z zvezdnico Cheryl Cole.

Kakšen je občutek sodelovati na tako velikem spektaklu, kot je finale lige prvakov? 

Občutek je nor! Ko si enkrat na stadionu, je tako hrupno, da ne bi slišali nič, če ne bi imeli »in ear« slušalk, pa tudi takrat je bilo zelo težko slišati glasbo. Vibracije čutiš po celem telesu in kamorkoli pogledaš, vidiš morje ljudi, res polno do zadnjega sedeža.

Že nekaj časa živiš in delaš v Londonu. Je tam lažje ali težje kot v Sloveniji? 

Ja, se mi zdi, da je veliko težje, saj skorajda ni avdicij in je vse direktno bookiranje, ampak ko enkrat prideš v ta krog, je potem lažje. Dostikrat je odvisno, koga poznaš, tako kot povsod drugje.

Kakšna zabavna anekdota iz zaodrja? 

Med nastopom smo nosili slušalke, po katerih naj bi se nam predvajala glasba nastopa, zaradi mešanja frekvenc pa smo tako poleg glasbe slišali tudi komentatorje, ki so opisovali, kako se igralci ogrevajo in pripravljajo na tekmo.

"V zaodrju smo bili ves čas s skupino Black Eyed Peas in so zelo sproščene in res zelo smešne osebe. Šalijo se v vsakem trenutku, ko lahko. Če se z njimi družiš izven dela, te po mojem mnenju boli trebuh od toliko smeha. (smeh)

Kaj je naslednji veliki projekt, ki te čaka? 

Ta mesec sem ravno zaključil delo kot asistent koreografa, s snemanjem druge sezone Disneyjeve oddaje The Lodge. Zdaj pa prihajamo v poletni čas, ko je ogromno festivalov in imam že kar nekaj potrjenih nastopov po Angliji in tudi Italiji. Konec avgusta pa prav tako sodim svetovno prvenstvo v hip hopu.