Hekerji na delu

Za pirate od Disneyja zahtevajo "gromozansko" odškodnino

R.T.
16. 5. 2017, 13.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Filmski studio Disney je sporočil, da jim hekerji grozijo s predčasno objavo najnovejšega v seriji filmov Pirati s Karibov, če jim v določenem časovnem roku ne plačajo ogromne odškodnine.

Profimedia
V petem nadaljevanju Piratov s Karibov - Dead Men Tell No Tales se bo kot zaporni paznik pojavil tudi pevec Paul McCartney.

Čeprav zaenkrat še dokazov, da so se hekerji do filma Pirati s Karibov: Dead Men Tell No Tales dejansko dokopali, je situacija precej podobna dogajanju pred nekaj tedni. Takrat je neznana skupina hekerjev trdila, da so ukradli vse dele nove sezone serije Oranžna je nova črna, te pa so po tem, ko Netflix ni želel plačati odškodnine, na spletu dejansko tudi objavili.

Glede na navedbe ameriškega tabloida Deadline zlikovci zahtevajo »gromozansko količino denarja,« ki ga želijo izplačanega v bitcoinih. Prav tako naj bi zagrozili, da bodo film v nasprotnem primeru postopoma objavljali v vse daljših »kosih.« Disney naj o odškodnini ne bi razmišljal, zadevo pa naj bi že preiskoval Zvezni preiskovalni urad.