Nekoč in danes

Lado Bizovičar: Od »boy banda« do zaželenega voditelja

ns
16. 5. 2017, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V tokratni rubriki Nekoč in danes smo pod drobnogled vzeli priljubljenega zvezdnika Lada Bizovičarja, ki se je skozi leta močno spremenil – tako vizualno kot karakterno.

Mediaspeed
Lado Bizovičar, ki bo septembra letos dopolnil 41 let, ima v rojstnem listu zapisano ime Vladimir Bizovičar.

Arhiv časopisa Svet24
Kot član boy banda se je na odru Eme leta 1997 za glasove tudi slekel.

Čeprav Lado Bizovičar danes velja za zaželenega, zabavnega, težko dosegljivega in muhastega zvezdnika, je bil na začetku kariere precej drugačen. Pred leti je bil član fantovske skupine Groove on the move, s katero je leta 1997 poskušal dobiti vstopnico za Evrovizijo, a mu tudi slačenje na odru, ko je odvrgel majico, ni pomagalo do zmage. Takrat se je hvalil, da je s skupino G.R.O.M. prepotoval Evropo. Pozneje je nastopal v skupini O.S.T., bil pa je tudi državni prvak v akrobatskem rock'n'rollu, saj mu je ta zvrst plesa šla odlično »od nog«.

Mediaspeed
Lado Bizovičar pred leti.

Njegova televizijska kariera se je začela pri štirinajstih letih, ko je delal v rekviziterski službi pri oddaji Mita Trefalta. Pri tem je spoznal, kako poteka delo na televiziji, nato pa je dobil veliko priložnost kot voditelj oddaje Tistega lepega popoldneva, kjer je ob Anji Tomažin postal eden najboljših voditeljev na naših televizijah. Ob pregledu arhiva se lepo vidi tudi spreminjanje njegovega stila oblačenja, medtem ko je njegova pričeska bolj kot ne ostala nespremenjena. Vprašanje pa je, kako bo Lado videti čez nekaj let, saj bo letos dopolnil 41 let …

Mediaspeed
Bil je tudi član skupine O.S.T., kjer je bil glavni vokalist.