Konec udeležbe

Dovolj je bilo: "Za majhne države ni prostora na Eurosongu"

R.T.
13. 5. 2017, 13.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V San Marinu jeza, ker se jim znova ni uspelo prebiti niti do finala.

Profimedia
Finalni večer je pred vrati.

Finalni večer izbora za Pesem Evrovizije 2017 je pred nami, Slovenija pa žal tudi tokrat ne bo mogla glasovati za svojega kandidata. Od držav, ki so sestavljale nekdanjo Jugoslavijo, se v finale nista uvrstili še Srbija in Črna Gora. 

Ob ponavljajočih se neuspehih slovenskih predstavnikov na evrovizijskih izborih, na katerih - ne glede na izvajalca in pesem - Slovenija občepi pred vrati finala, se vedno znova pojavljajo pozivi javnosti, da se tekmovanja ne bo več udeleževali in denar raje porabili za druge projekte ali promocije mladih glasbenikov. Češ, da je Slovenija premajhna za igranje v "peskovniku" velikih dražv in geopolitičnih intereseov, saj evrovizijska prireditev ni nikoli bila "le" glasbena prireditev. 

Očitno pa je letos prekipelo še eni majhni državici: San Marinu. Leta 2018 se prireditve ne bodo več udeležili, so sporočili iz države takoj po koncu drugega polfinalnega večera, v katerem so ostali praznih rok. 

Carlo Romeo z nacionalne televizije je bil ogorčen po izpadu Valentine Monette in Jimmija Wilsona: "Ponosni smo na Valentino in Jimmija, ampak mislim, da je San Marino enostavno premajhen za to tekmovanje. Mislim, da naslednje leto ne bomo niti razmišljali o sodelovanju na Eurosongu. Ni prostora za majhne države na Eurosongu".