Razkrito

Prelomljen molk Brada Pitta: Pil sem kot profesionalec. Bil sem dober

R.T.
3. 5. 2017, 17.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Igralec je razkril, kako je doživljal zadnjih šest mesecev, ko ga je zapustila Angelina Jolie in je bil v središču preiskave.

Profimedia
Brad Pitt

V intervjuju za revijo GQ Style se je razgalil Brad Pitt. Po težkem obdobju umazanega pranja perila v javnosti, ko je postal osrednja oseba v preiskavi socialne službe zaradi domnevne zlorabe otrok je Pit spregovoril brez dlake na jeziku. In priznal tudi svoje napake, svojo vlogo, ki je pripeljala do razpada družine Jolie-Pitt. 

Pitt je dejal, da je pripravljen prevzeti svojo odgovornost v situaciji, v kateri sta se znašla z Angelino Jolie. Ostaja pa osredotočen na to, da z Jolijevo ohranita mirnost in da se izogneta umazani ločitvi na sodišču in sovraštvu.

"Vidim, ko se to zgodi prijateljem - ko eden od zakoncev ne zmore ločiti med dogodki in povedati, kakšna je bila njegova vloga. Namesto tega še vedno tekmuje z drugim in ga želi uničiti. Za uničenje pa potrebuje razloge. Leta življenja so zapravljena za sovraštvo. Sam tako ne želim živeti," je bil jasen Pitt. Dodal je, da je za otroke zelo težko, ko se družina razdre.

Profimedia
Brad je rad pogledal v kozarec. Globoko v dno kozarca.

Priznal je, da je bilo zadnjih šest mesecev zanj zelo napornih – sploh zaradi preiskave socialne službe zaradi domnevne zlorabe otrok. Slednje je preiskava sicer ovrgla.

"Ko je prišla socialna služba, je bilo, kot da sem bil vržen na hrbet in prikljenjen na sistem. In veste kaj, po tem sva se uspela dogovoriti in rešiti to,” je dejal o tem, kako z Joliejevo delujeta zdaj. "Oba se trudiva po najboljših močeh." Brad sicer ne ve, kdaj in kako bo videval otroke, saj se zdaj z Jolijevo o tem dogovarjata.

Pitt in Jolieva bi se rada izognila sodišču. Pitt se strinja z izjavo enega od odvetnikov, da na sodišču ni zmagovalcev – ampak gre le za to, kdo je huje prizadet. Pitt ne želi leta in leta graditi primera in dokazovati, kaj vse je (lahko) Jolijeva naredila narobe. Takšen način je povezan le s sovraštvom in Pitt tega ne želi. Dodal je, da se na srečo tudi Jolijeva s tem strinja. 

Alkohol je postal težava

Pitt je spregovoril še o drugih spremembah, ki so ga doletele v letošnjem letu, kot to, da je opustil pitje alkohola, ki je, kot je ocenil, zanj predstavljal že težavo. Priznal je, da ima zelo, zelo rad vino, vendar ga je spil preveč. Zato je moral "stopiti stran" od vsega tega. Ali kot je priznal: "Iskreno, lahko sem spil več vodke kot Rusi. Bil sem profesionalec. Bil sem dober". 

Zdaj se osredotoča le še na družino in nič drugega. "Družina je prva. Ljudje na smrtnih posteljah ne govorijo o tem, kaj so osvojili ali s čim so jih nagradili. Govorijo o ljubljenih ljudeh, govorijo o svojih obžalovanjih – zdi se, da sta to dve stvari, ki se vedno pojavita. To pravim kot nekdo, ki ga je 'odneslo' delo.

Dodal je, da so otroci zelo krhki in da se vanje vtisne vse dogajanja. Potrebno jim je stvari razložiti in jih poslušati. "Kadar sem v delovnem zagonu, pa ne slišim. Rad bi bil boljši," je v pogovoru še zaupal Pitt.