Dobrodelni projekt

Soki se je mudil v deželi vzhajajočega sonca

tp
29. 4. 2017, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Bobnar skupine Elvis Jackson se je pred nekaj dnevi vrnil z nepozabnega, poslovno obarvanega potovanja po Japonski.

osebni arhiv
Sokija je na Japonsko pospremil bobnarski prijatelj Luka Pate.

Tja ga je namreč povabil največji svetovni proizvajalec bobnov, kateremu je pred dvema letoma, le nekaj dni po rock koncertu v predsedniški palači, na glasbenem sejmu v Frankfurtu prvič predstavil svoj veliki glasbeno-dobrodelni projekt 20 za 20. V deželo vzhajajoče sonca je Soki odšel z bobnarskim prijateljem Luko Patejem.

Sokija in Luko so na vsakem koraku spremljali slavnostni sprejemi in neizmerno gostoljubje.

PAHOR NI BIL JEZIČEK NA TEHTNICI

Japonski bobnarski velesili je na prvo žogo pozornost sicer tedaj vzbudil prav posnetek predsednika Pahorja, ki je sedeč za njihovimi bobni suvereno »nažigal« Big Foot Mamino Nisem več s tabo, šele ko je Soki nekaj dni kasneje poslal tudi podrobnejšo dokumentacijo obdaritve številnih šol z novimi glasbili in predstavil motiv za to dejanje, je pri strogih japonskih poslovnežih premaknil še nekaj več. Toliko, da so ga spomladi 2017 povabili, da si na lastne oči ogleda, kako nastajajo najimenitnejši seti bobnov na svetu. Za piko na i tudi to, kako nastajajo Sokijeve unikatne bobnarske paličice, ki jih v istem podjetju izdelujejo že od leta 2013.

osebni arhiv
Glasbenik je še vedno pod vtisi Japonske, njene tradicije, neizmernega gostoljubja in kulinarike, predvsem pa odziva podjetja, za katerega bobni ponosno sedi že več kot dve desetletji.

IZ TIRA GA NISO SPRAVILE NITI TEŽAVE S PRTLJAGO

Čeprav je Sokijevo pot na Japonsko spremljala tudi nesreča s prtljago, ki je na cilj prispela z nekaj dni zamude, ta je vsebovala tudi skrbno pripravljeno predstavitev projekta 20 za 20, se rešitev poln bobnar ob tem ni dal zmotiti. Po zaključku predstavitve projekta, svojega dela in za nameček še kratkega ogleda koncerta Elvis Jackson, posnetega v Kinu Šiška, so bili zbrani možje več kot navdušeni nad projektom, rezultati in samo idejo. Nemudoma je padla odločitev, da bodo slovenskim osnovnim šolam poslali nekaj setov bobnov in bobnarske palice, napovedali pa so tudi svoj obisk ob zaključku projekta, na 100. osnovni šoli. Poleg tega želijo projekt 20 za 20 kot primer izjemno dobre prakse predstaviti tudi distributerjem in bobnarjem – ambasadorjem podjetja širom po svetu, na Sokijevo veliko veselje tudi njegovemu velikemu idolu Larsu Ulrichu (bobnarju skupine Metallica).