Konji

Kraljica Elizabeta je 91 let proslavila na svoj način

sn
25. 4. 2017, 21.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Predstava o tem, kako britanska kraljica Elizabeta vsako priložnost izkoristi za slavje, je popolnoma zgrešena. Da so ji praznovanja zoprna, je dokazala tudi ob svojem 91. rojstnem dnevu ta vikend.

Profimedia
Kraljica je rezultate konj na velikem zaslonu ves čas napeto spremljala.

Kot prva ženska v svoji državi in ena najvplivnejših žensk na svetu si kraljica Elizabeta privošči tudi ta luksuz, da se naredi, kot da rojstnega dneva sploh nima, nikogar ne povabi na kosilo in večerjo in se gre zabavat po svoje.

Tako se je odločila namreč letos, ker so bile na hipodromu Newbury v Berkshiru konjske dirke, kjer je seveda sodeloval tudi njen ljubljeni žrebec Call To Mind. 

Prvi dan jo je njen šampion, triletni čistokrvni sin znamenitega irskega dirkalnega konja Galilea, sicer malce razočaral s petim mestom, a je naslednji dan s prepričljivo zmago vse popravil in kraljici izvabil žareč nasmeh. Dobre volje je šla med tekmovalce in konje, še posebej pobožala svojega prvaka ter čestitala in poklepetala s konjevim jockeyem Ryanom Moorom in trenerjem Williamom Haggasom. Seveda pa je v tekmi kraljica izenačena z ostalimi lastniki konj in ji v primeru zmage pripada nagrada. Tako je v žep pobasala okroglih 5000 funtov.

Rojstni dan kraljica sicer vsa leta uradno praznuje junija, ko imajo v Londonu vojaško parado, so jo pa letos menda komaj prepričali, da ni prepovedala običaja – igranja skladbe Happy birthday ob menjavi straže pred Buckinghamsko palačo.