Zabava

Slovenska Klapa Skala ruši rekorde

nn
25. 4. 2017, 19.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Klapa Skala deluje po ključu "Lepo nam je in kar delamo ljubimo".

Albin Bezjak Photography

Producent Bojan Šeruga, ki je napisal več kot 1.000 skladb in redno pobira nagrade na največjih festivalih, kot so Splitski festival in Zadar fest, dobil preko 70 zlatih, platinasti in diamantnih plošč za prodajo v 30 letih glasbenega ustvarjanja in dolga leta ustvarja glasbo za Dalmatinske klape in izvajalce, med drugim je zadnjih 8 let sodeloval tudi s Trogirskim slavčkom, Vinkom Cocejem.

Bojan je imel dolgo časa željo, da bo ustvaril slovensko klapo, ki bo boljša od dalmatinske. Vinko Coce mu je le en dan preden je umrl rekel: »Bojan naredi Slovensko klapo in naj pojejo pesmi, ki jih delaš meni saj, to je moja zadnja želja. Ni veliko avtorjev, ki to znajo. Ne dovoli, da ta lepa mediteranska glasba izgine v pozabo. Vsi resni avtorji so umrli, mladi pa se sramujejo komercialnih not. Ljudje to potrebujejo in želijo. To si zapomni.«

Bojan Šeruga je zaupal: »Priznam, da me je slovo od najboljšega prijatelja potrla in eno leto sploh nisem ustvarjal. Vendar v meni so zvenele besede zaobljube, ki sem jo dal. In nekega dne se je zgodilo … nastala je klapa Skala.« Že s prvo pesmijo Tri dni sem ljubil, ki je bila sprva namenjena Coceju, zaradi njegove smrti, pa jo je posnela klapa Skala, je takoj prišla do srce publike. Skala so podrli rekord, saj so v izjemno kratkem času presegli 1.6 milijonov ogledov spota za omenjeno pesem. Klapa Skala pa je tudi v zadnji fazi zaključevanja albuma, ki bo zagotovo velika mediteranska popestritev v Sloveniji.