Uživala v toplih krajih

FOTO: Polona Zoja Jambrek se na Baliju počuti skoraj kot doma

Teja Pelko
25. 2. 2017, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Voditeljica oddaje Pop In pozimi zelo rada pobegne na toplo. Tokrat je odpotovala na Bali.

osebni arhiv
Voditeljica je bila tokrat na Baliju že šestič.

Na 16-dnevni oddih je odšla s kolegicama Katjo Benčina in Anjo Komučar

»Najraje imam, ko mi uspe pobegniti na drugo celino, med drugo raso in v drugo valuto. Tokrat sem se odločila za Bali, na katerem sem bila zdaj še šestič. Bali mi je super kombinacija 'druge celine, rase in valute' potovanja, hkrati pa mi je zelo blizu. Všeč mi je njihova vera hinduizem, všeč so mi ljudje, ki so zelo prijazni, všeč mi je hrana, všeč mi je, ker na dokaj malem otoku dobiš toliko raznolikosti. Tam se preprosto počutim odlično. Motijo me edino ščurki, pa še teh se počasi navajam,« nam je v smehu dejala Polona Zoja. 

osebni arhiv
Polona Zoja z Anjo in Katjo ob riževih poljih.

Voditeljica Bali pozna že skoraj tako dobro kot lasten žep 

V kateri eksotični kraj jo bo mahnila naslednjič, še ne ve, si bo pa v tem letu zagotovo privoščila še vsaj nekajdnevni izlet v kakšno evropsko mesto. 

»Do zdaj sem si na Baliju ogledala že skoraj vse, kar je mogoče. Od vulkanskega jezera do templjev, toplic na prostem in vulkanskih plaž na severu. Šla sem že tudi na sosednji Lombok in tri male otočke Gilije. Tam zelo rada plavam pod vodo in občudujem njihove čudovite koralne grebene. Tokrat smo z Anjo in Katjo preizkusile jogo v mestecu Ubud, kjer je ta duhovna tehnika zelo razvita, kolesarile ob riževih poljih in šle čisto na jug Balija, kjer smo bile na samem in uživale na plaži,« nam je razkrila voditeljica. Čeprav otok pozna že skoraj tako dobro kot lasten žep, pa se želi tja še vrniti. »Vedno gredo z mano različni ljudje ter tako tudi skozi njih in z njimi uspem vsakič znova doživeti nekaj novega,« nam je dejala Polona Zoja. 

osebni arhiv
Polona Zoja si je ogledala, kako delajo balijsko kavo, ki ji je zelo všeč.

Košček Balija je prinesla tudi v Slovenijo 

»Z nakupi na Baliju sem vedno nadvse zadovoljna. Imajo vse, od njihovih stvari do stvari, ki jih imamo tudi mi. Vedno si kaj kupim tudi za stanovanje. Nekaj prinesem z vsakega potovanja. Šalim se, da je moj dom svet v malem,« nam je za konec še zaupala voditeljica.