Številni projekti

Raay se uspeha na Emi kar malo boji

Teja Pelko
14. 2. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Glasbenik že vrsto let dela tudi za druge izvajalce. Zdaj je že tako razširil svojo ekipo, da ima že pravo produkcijsko hišo.

Marko Vavpotič/M24.si
Raay in Luka Basi.

Poleg dela z domačimi izvajalci se mu zelo veliko dela obeta tudi v tujini, a dokler ne bo prišlo do realizacije projektov, o njih ne želi preveč govoriti.

Kadar ne dela, Raay zelo rad gleda serije. To počne vse do 2-3. ure zjutraj, zaradi česar je potem cele dneve utrujen. Trenutno zaradi projektov abstinira.

V Sloveniji je ravno končal novi album Mance Špik, na katerega je zelo ponosen. »Moram reči, da je nova Manca eden od projektov, s katerim sem zelo zadovoljen in na katerega sem zelo ponosen, saj sem na neki način dokazal samemu sebi in njej, da se da z delom nekaj, kar se ti zdi, da že malo pada, ne samo spraviti nazaj, ampak narediti vrhunec,« nam je dejal Raay.

BQL, Nika Zorjan in Luka Basi pa so njegovi novi izvajalci, v katere vlaga zelo veliko svojega časa in energije. »Verjamem, da bodo v roku enega leta eksplodirali – nekateri verjetno že okoli Eme,« o svojem uspehu in uspehu svojih izvajalcev ne dvomi glasbenik. To pa ne pomeni, da se sam dokončno umika z odrov. »Trenutno se umikam z odrov, ker se mi ne ljubi nazaj shujšati 10 kilogramov. Jaz znam oceniti, kdaj sem za na oder in kdaj ne. (smeh) Z Maraayo pripravljava tri spote za tujino. Takrat bo pa spet čas zame, da zasijem v vsem svojem siju,« nam je razkril glasbenik. Bitke pa kilogramom ne bo napovedal s fitnesom, izpustil bo samo nekaj obrokov.

Marko Vavpotič / M24.si
Raay in Manca Špik.

Mu bo uspelo tretjič v štirih letih zmagati na Emi?

Glasbeniku se zelo veliko dela obeta tudi v tujini: na Balkanu, Švedskem, v Nemčiji in na Japonskem.

Raay bo imel na letošnji Emi v ognju kar tri železa: BQL, Niko Zorjan in Alyo, morebitne zmage katerega od njih pa se kar malo boji. »Sprašujejo me, če mi bo letos že tretjič v štirih letih uspelo zmagati na Emi. Seveda si to vedno želiš, priznam pa, da se tega tudi malo bojim, saj mi je zadnja zmaga vzela leto zdravja. Leto dni sem bil utrujen, celo leto nisem ničesar naredil. Zelo bi bil vesel tako za BQL kot za Niko Zorjan in Alyo, če bi zmagali, ne bom pa zelo razočaran, če bomo imeli samo megahite in ne zmage, saj vem, koliko časa in energije to vzame – pa meni tudi zdravja, ker se tako vržem v to, saj nisem polovičar,« nam je za konec še dejal Raay.