Falco

Ovržen mit o tragični smrti: Bil je obupan zaradi ženske

D. B.
10. 2. 2017, 18.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Znan avstrijski pevec je umrl v prometni nesreči v Dominikanski republiki. Njegov najboljši prijatelj je razkril, da je Falco užival mamila zaradi nesrečne ljubezni.

Profimedia
Danes, 19 let po Falcovi smrti, je njegov najboljši prijatelj in nekdanji menedžer spregovoril o usodni nesreči.

Po tem ko je avstrijski zvezdnik Hans Hölzel, bolj znan pod umetniškim imenom Falco, umrl v prometni nesreči, so se pojavila namigovanja, da je storil samomor.

Danes, 19 let po Falcovi smrti, pa je njegov najboljši prijatelj in nekdanji menedžer spregovoril o nesreči. V dokumentarnem filmu Kabela 1 je tako Hans Reinisch dejal, da je pevec v času pred smrtjo užival mamila in alkohol, saj je bil izjemno žalosten, piše Blick.

»Bil je nesrečno zaljubljen,« je dejal Reinisch. Falco, ki je od leta 1996 živel v Dominikanski republiki, se je zaljubil. »Približno šest tednov pred svojo smrtjo je spoznal domačinko Selino, ki je živela v mestu Cabarete,« je dejal Reinisch. 

»Približno šest tednov pred svojo smrtjo je spoznal domačinko Selino, ki je živela v mestu Cabarete.« 

Pevec se je celo preselil, da bi živel čim bližje Selini, a je njen oče zvezi nasprotoval. Ni bil navdušen nad Falcova burno preteklostjo. Selina je poslušala očeta, Falco pa je menda zaradi nesrečne ljubezni spet začel uživati narkotike, čeprav se je odvisnosti ozdravil in dve leti pred tem ni posegel po alkoholu ali mamilih.

»Tri dni je veliko pil in užival mamila,« je dejal Reinisch. Falco je umrl 6. februrja v prometni nesreči. Obdukcija je pokazala, da je imela v krvi 1,5 promila alkohola, kokain in marihuano.

Reuters
Prodal je 20 milijonov albumov in 40 milijonov singlov ter bil najbolj prodajani avstrijski pevec vseh časov.

Mislil je, da ima hčer

Falco je imel številne uspešnice, kot so Rock Me Amadeus, Der Kommissar, Vienna Calling, Jeanny, The Sound of Musik ... Prodal je 20 milijonov albumov in 40 milijonov singlov ter bil najbolj prodajani avstrijski pevec vseh časov.

Falco je verjel, da je Katharina njegova biološka hči, vse do njenega sedmega leta starosti.

Rodil se je na Dunaju leta 1957. Z narkotiki pa se je zasvojil v 80-ih in 90-ih letih prejšnjega stoletja. Leta 1986 je Isabella Vitković rodila deklico, ki sta jo poimenovala Katharina Bianca. Par se je poročil dve leti kasneje, a je bilo njuno razmerje izjemno turbulentno. Zakon ni trajal dolgo.  

Falco je verjel, da je Katharina njegova biološka hči, vse do njenega sedmega leta starosti. Takrat je test DNK pokazal nasprotno. Po tem je odnos med Katharino in Falcom postal čudaški. Ostala sta v stiku, a je ona prevzela mamin priimek ter trdila, da jo je izključil iz oporoke. Katharina je bila stara 12 let, ko je Falco umrl. S pevčevo mamo Marijo Hölzel se je pobotala šele tik pred njeno smrtjo aprila leta 2014.

Leta 2008 je Katharina objavila spomine Falco war mein Vater (Falco je bil moj oče), poroča 24sata.