Znani zamudniki

FOTO: Doleteli so jih stari grehi!

b.p.
21. 9. 2016, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zaradi spremembe študijskih programov je moralo oziroma mora do konca septembra končati vse obveznosti in diplomirati ogromno študentov »zamudnikov«, med katerimi je tudi dolga vrsta znanih obrazov.

RTV Slo
Lado Bizovičar si je diplomo podaril kar za rojstni dan in s tem postal univerzitetni diplomirani novinar.

Med nekdanjimi študenti, ki do konca septembra lovijo zakonski rok za oddajo diplome po starem programu – in teh niti približni ni malo, saj jih je več kot 15.000 –, se najde tudi dolga lista znanih Slovenk in Slovencev, ki so letošnje poletje, namesto da bi uživali na morju, ponovno sedli za knjige.

Eden takšnih je tudi voditelj in zvezdniški žirant šova Slovenija ima talent, Lado Bizovičar. Ta si je diplomo podaril kar za rojstni dan, saj je uspešno opravil zagovor diplome na fakulteti za družbene vede in končno postal univerzitetni diplomirani novinar.

Voditeljica oddaje Svet na Kanalu A Nuša Lesar je diplomo že oddala, prihodnji teden pa jo čaka še zagovor.

Med voditeljicami s Pop TV se je diplomske naloge lotila vremenarka Jana Morelj, ki je prav tako postala diplomantka fakultete za družbene vede v Ljubljani, njena vremenska kolegica Katja Jevšek pa na zagovor še čaka. Prav tako na zagovor čaka voditeljica oddaje Svet na Kanalu A Nuša Lesar, ki drži pesti, da bo prihodnjo sredo končno diplomirala. Na zagovor diplome te dni čaka tudi modna navdušenka in voditeljica Ula Furlan, ki se je zaradi diplome celo odpovedala poletju.

V igralskih krogih je tudi ogromno zamudnikov, med njimi sta prav tako filmska igralka Manca Dorrer in igralka Saša Pavlin Stošić, ki je prvi teden septembra diplomirala na AGRFT, in to z oceno 10. Na seznamu najdemo Aljošo Bagolo, ki že nekaj let predava na fakulteti, ki jo je šele zdaj »uradno« zaključil. Nič olajševalnih okoliščin ni imela tudi Tina Maze, ki je kljub vsem osvojenim kolajnam in nazivu najboljša smučarka na svetu vseeno sedla nazaj v šolske klopi in opravila diplomo.