Nenavadno sodelovanje

Pacienti bodo, kot kaže, skupaj na odru

Sonja Javornik
10. 9. 2016, 18.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Kaj imata skupnega skupina Psihomodo Pop in Tonči Huljić? Razen tega, da se vsak po svoje uspešno vrtijo na hrvaški glasbeni sceni, prav nič, kajne. Psihomodo Pop so brezkompromisni rockerji, medtem ko je Huljić mojster pop uspešnic.

Promo foto
Tonči Huljić bo jeseni predstavil svoj muzikal Pacijenti.

In do zdaj so bili vsak na svojem bregu. Zato je toliko večje presenečenje, da so se tokrat njihove poti križale. Tonči Huljić bo še to jesen predstavil svoj muzikal Pacijenti, za katerega je besedila napisala njegova žena Vjekoslava. In prav frontman Psihomodov Davor Gobac je eden od pevcev, ki pri projektu sodelujejo. Prav tako je izvajalec tretje pesmi, ki jo bo javnost lahko slišala že v teh dneh.

»Ker je Psihopata ostra pesem, je bil Davor logični izbor. Najprej je bil šokiran, ker sem ga klical, ko pa so s kolegi v skupini slišali, za kaj gre, ni bilo dvomov. Med snemanjem so oni igrali celo bolj nežno, tako da sem insistiral, da mora to biti pravi divji rock. Zelo sem zadovoljen z njihovo izvedbo in se že veselim, da bomo skupaj posneli videospot,« je povedal pisec uspešnic Tonči.

Dallas
Skupina Psihomodo Pop se je pridružila ekipi novega hrvaškega avtorskega muzikala.

Muzikal

»Takoj mi je bilo všeč, ko sem slišal te nazive: Psihopat, Pacijenti … Takoj ko nam je poslal pesem, nam je bila všeč, tema je nora, pesem ima črni humor, pa še poučna je. Tako smo dobili ta lepi punk-rock muzikal in prvo sodelovanje s Tončijem,« je navdušen Gobac. Muzikal Pacijenti bo doživel premiero 4. oktobra v dvorani Vatroslava Lisinskega v Zagrebu, sicer pa je poleg Gobca eno od pesmi, ki so že znane javnosti, odpel tudi Huljićev dobri prijatelj Petar Grašo.