Zabava

Norveška princesa delila žalostno novico

mv
8. 8. 2016, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Norveški dvor pretresa novica, da se je princesa Martha Louise po 14 letih zakona odločila, da se želi ločiti od moža Arija Behna. Njun razhod bo potekal v prijateljskem duhu, saj zakonca želita, da sprememba ne bi preveč prizadela njunih treh otrok.

Norveška princesa Martha se po 14 letih ločuje od svojega moža Arija.

Par ima skupaj tri hčerke, 13-letno Maud Angelico, 11-letno Leah Isadoro ter 7-letno Emmo Tallulah. Naznanila sta, da si bosta skrbništvo nad deklicami še naprej delila, čeprav bodo Maud, Leah in Emma živele z mamo in še naprej obiskovale iste šole. O ločitvi je princesa spregovorila javno, saj ni želela skrivati odločitve, ki je tako njo kot njenega moža zelo prizadela.

Martha in Ari sta se poročila leta 2002 v romantičnem obredu v norveškem Trondheimu.

Uradno sporočilo princese

Par si želi deliti skrbništvo nad tremi hčerkami.

»Življenje ne teče vedno gladko. To sva izkusila tako Ari kot jaz … Te dni sva večinoma ločena. Končujeva zakon, še vedno pa ostajava skupaj kot starša. Dolgo časa sva se na vse mogoče načine trudila za ohranitev zakona, a kljub vsemu nisva mogla priti do tega, kar sva bila nekoč, zaradi česar je postalo nemogoče, da to nadaljujeva. Počutiva se kriva, ker svojim otrokom ne moreva več nuditi varnega zavetja, ki si ga zaslužijo. A upava in verjameva, da se bova lahko s prihodnjimi izzivi spoprijemala kot prijatelja. Upava in moliva, da bova lahko ta občutljivi proces opravila v miru. Otroci potrebujejo čas za predelavo, žalovanje in iskanje novih temeljev – vsak posebej. Tudi mi smo samo ljudje,« je 44-letna princesa zapisala v uradnem sporočilu.