Zabava

Oriano so pokopali ledvični kamni

B. P.
7. 4. 2016, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Potem ko smo prvi razkrili velike zdravstvene težave tekmovalke kuharskega šova MasterChef Slovenija Oriane Girotto, je zdaj voditeljica tudi uradno odstopila od televizijskega tekmovanja zaradi tveganja, ki bi ga nadaljnje sodelovanje lahko prineslo.

POP TV
"Resna terapija pride v poštev samo po rojstvu otroka, zato trenutno živim s katetrom v ledvici," pravi Oriana Girotto.

Nekdanja voditeljica, prevajalka in zaprisežena rokerica Oriana Girotto si ni predstavljala, da bo morala zabavno sodelovanje v kuharskem šovu MasterChef Slovenija zapustiti na lastno željo. A kot pravi, preprosto ni več morala prenašati velikih muk in bolečin, ki jih je občutila zaradi ledvičnih kamnov. "Bolečina, ki jo povzročijo ledvični kamni, je neznosna! To je tako, kot bi imeli v ledvici nož, ki ga vsake toliko časa nekdo premakne ... Grozno, res!" je skoraj v solzah priznala Oriana, ki je sinoči v priljubljeni oddaji tudi uradno odstopila od tekmovanja za masterchefa.

Zdravje otroka na prvem mestu

Ker Oriana pod srcem nosi svojega drugega otroka, ne more imeti normalnega zdravljenja. "Resna terapija pride v poštev samo po rojstvu otroka, zato trenutno živim s katetrom v ledvici, ki ji omogoča normalno delovanje do poroda oziroma operacije. To je bilo nujno potrebno, da ne bi izgubila ledvice, in ker z navadnimi ultrazvočnimi metodami ne smejo ukrepati vse do konca nosečnosti," je povedala. Tako živi pod nenehnim nadzorom patronažne sestre in zdravnikov. "Včasih je težko sprejeti dejstvo, da me je doletela tako neprijetna nesreča v tem obdobju, ki bi moralo biti brezskrbno in sproščeno, a potem se spomnim, da so ljudje, ki imajo hujše težave, tudi nosečnice, ki sem jih spoznala v bolnišnici. Življenje preseneča, pomembno je ne obupati in kaj pozitivnega odnesti od vsake stvari," je še dejala Oriana, ki te dni počiva in se pripravlja na porod.