Zabava

Prva finalistka Mini Eme

Nejc Simšič
24. 9. 2015, 19.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

11 letna Alenka Vozlič - Leni je prva finalistka izbora Mini Ema in korak bližje otroški Evroviziji. V predizboru je premagala Rebeko Satler in Janino Klenovšek.

Promo foto

Vse tri pevke so najprej predstavile svoje pesmi, nato pa je o usodi najboljše odločala strokovna žirija, ki so jo sestavljali pevki Nuška Drašček in Nina Pušlar ter vodja glasbene produkcije RTV Slovenija, skladatelj, dirigent in aranžer Patrik Greblo. Slavila je Leni s pesmijo Najlepši dan.

Na oder je prva stopila 14-letna Rebeka, predstavila se je s pesmijo S tabo (Let You Go). Avtor glasbe je Alex Volasko, besedilo je napisala sama, pod aranžma pa se poleg Rebeke podpisujeta še Volasko in Samo Satler. »Predstavila bom zelo mladostno pesem. Govori o mladi ljubezni, fantih (smeh). Je zabavna in poskočna,« je svojo pesem opisala Rebeka.

PESEM O VILI

Druga je na oder stopila 15-letna Janina s pesmijo Sonce v ogledalu. Glasbo je napisal Rok Golob, besedilo sta prispevali Janina in Katarina Habe, Golob se prav tako podpisuje pod aranžma. »Moja skladba opisuje zmedenega najstnika, ki ne ve, kje je njegova pot. Potem pa zagleda sonce, pot mu postane lepa in ve, kam mora naprej. Veseli se prihodnosti,« je opisala Janina. Zadnja pa je nastopila prav Leni.

Promo foto

»Pesem Najlepši dan govori o meni in vili, kako jo sprašujem, ali bo dan v redu in ali bo to moj najlepši dan,« je povedala. Glasbo ji je pomagal ustvariti Aleš Klinar, besedilo sta napisali Tina Muc in Anja Rupel, aranžma pa je napisal Miha Gorše. Drugi predizbor, v katerem se bodo predstavili Lina Kuduzović, Jaka & Maks in Tina Vinter, bo prihodnjo nedeljo, finale pa 4. oktobra. Zmagovalec bo potoval na otroško Evrovizijo, ki bo 21. novembra v bolgarski prestolnici Sofiji.