Zabava

Guns N' Roses naj bi imeli dovolj skladb za dva do tri albume

STA
30. 6. 2015, 07.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Hard rockerji Guns N' Roses naj bi po navedbah kitarista Richarda Fortusa imeli dovolj materiala oziroma novih skladb za dva do tri albume, piše glasbena revija Classic Rock. Kdaj bo nadaljevanje albuma Chinese Democracy izšlo, ve, kot je dejal Fortus, le frontman Axl Rose, ki je bil do povratka Dizzyja Reeda edini član prvotne, uspešne zasedbe.

STA

Album bo, kot še pravi Fortus, dober. Ostalo ostaja skrivnost. "Bodite potrpežljivi," vzpodbuja, kot je to počela slavna zasedba s pesmijo Patience leta 1989, ko jo je napisal Izzy Stradlin, ki je kot eden prvih zapustil skupino.

To so vseskozi spremljale številne afere z drogami in notranjimi spori, kar je privedlo do razhajanj in nastajanja novih zasedb, med njimi tudi Velvet revolver, v kateri je bila večina članov razen Axla - kitarist Slash, Duff McKagan (bas kitara) in Matt Sorum (bobni). Slash in Rose sta nazadnje nastopila skupaj leta 1993 v Buenos Airesu.

Guns N' Roses so se v zgodovino rock glasbe v 90. letih minulega stoletja vpisali z uspešnicami, kot so Patience, Sweet Child Of Mine in November Rain. Njihov Appetite For Destruction še danes velja za enega najbolje prodajanih debitantskih albumom vseh časov.