Zabava

Najlepši koncert klap na Primorskem

A.M.
29. 6. 2015, 21.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V Avditoriju Portorož se 8. avgusta 2015 obeta izjemen koncert, saj bodo vse ljubitelje dobre glasbe zabavale klape Maslina, Kampanel, Solinar in Slavko Ivančič.

Arhiv Svet24

To pa ne bo edina glasbena ponudba pravljičnih sedem, saj bodo kot posebni gostje nastopili še Vlado Kalember, Duško Lokin, Siniša Žunec in Nenad Kumrič Charlie.

Sredozemski pridih bo v mesto rož prinesla klapa Maslina, ki je poznana predvsem po skladbi Da te mogu pismom zvati, poleg tega pa so ustvarili številne in nepozabne uspešnice. Za pesem Ostala si ista so bili med drugim nagrajeni tudi na Splitskem festivalu.

Klape v Portorožu

A to ne bo edina klapa, saj bodo obiskovalce zabavali tudi člani klape Kampanel, ki so ustvarili pesmi Niko se ne smije kao ti, Moja jube, lipi cvite, Ovo je ono in mnoge druge uspešnice. Ne nazadnje pa bodo v Portorožu tudi člani klape Solinar in Slavko Ivančič. 

Vlado Kalember je eden tistih moških, ki s svojo glasbo rad razvaja ženske. Hrvaški glasbenik, ki je leta 1978 ustanovil skupino Srebrna krila, je med drugim nastopil tudi na Izboru za pesem Evrovizije (Ciao, amore). Poznan pa je tudi po številnih drugih pesmih, kot so Vino na usnama, Evo noći evo ludila, Suzana, Nek živi ljubav, ter mnoge druge.

Duško Lokin

Duško Lokin, legendarni pevec zabavne glasbe iz Zadra, ki letos praznuje 45. obletnico glasbene kariere, z veseljem nastopa tudi v Sloveniji. Svojo prvo samostojno ploščo je posnel leta 1969, do danes pa je posnel 23 studijskih albumov in številne samostojne plošče. Njegovi zvesti oboževalci ga poznajo po številnih hitih, kot so Netko te tajno voli, Znam da negdje živi žena, Da te vidim, pa da ozdravim, Oči pune suza, Bacila si prsten moj, Dobro jutro, Dalmacijo, in mnoge druge. V portoroškem avditoriju pa bosta nastopila tudi Siniša Žunec, ki je znan po albumu Moj Anđele, in Nenad Kumrič Charlie, ki je ustvaril album Usne nevjerne.