Zabava

Andrej Šifrer: Sinov nasvet obrodil sadove

A.M.
9. 1. 2015, 20.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Andrej Šifrer z novim albumom dokazuje, da je z vsakim izdelkom zrelejši in boljši. A za ta uspeh so »krivi« tudi njegovi najbližji.

KMA

Čeprav singel plošč v trdi obliki že zdavnaj ni več, je digitalna oblika ohranila izraz, ki spominja na čase, ki so za vedno odkorakali v zgodovino in se izgubili »V vrtincu«. Včasih je bilo to kar običajno, da je mala plošča nosila tudi naslov svoje velike sestre, a redko je bila tretja po vrsti. Srce in razumem je namreč tretja pesem z istoimenskega ploščka Andreja Šifrerja.

Andrej Šifrer zori kot vino. Starejši kot je, boljši je.

Čeprav je Andrej vedno znova omenjal, da mu je posnetek Srce in razum najčistejši in najbolj muzikalen, se mu je zdel preveč radikalen za singel. Šele ko mu je sin Martin omenil, da posnetek deluje kot vrhunska produkcija v svetovnem merilu, se je odločil, da ga izpostavi kot novo priporočilo k poslušanju celotnega albuma. Andrej je večkrat v pogovorih omenil, da so otroci njegovi najstrožji kritiki. Ko je s to pesmijo nastopil v eni od TV-oddaj in mu je na desetine ljudi s sporočili in klici čestitalo, je Andrej doumel, da je imel njegov sin prav in kocka je padla. Saj ni čudno! Uvod v pesem Srce in razum je Jani Hace mojstrsko pripeljal v light motiv, ki na retorično vprašanje (Zakaj srce ne počne tega, kar mu veli razum?) nima resnega odgovora. Ali pač?