Zabava

Tradicija in mladost

am
7. 1. 2015, 22.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Slovenska narodnozabavna glasba je z novim letom bogatejša za nov ansambel, ki ga je ustanovil Jure Zajc – vnuk legendarnega Nika Zajca.

NT Produkcija

Po vseh peripetijah, ki so se lansko leto dogajale z imenom Zajc, se je mlada ekipa, ki prihaja iz okolice Domžal, odločila za novo zgodbo, predvsem z željo, da ponudijo kakovostno glasbo. Poleg vodje novoustanovljenega ansambla, Jureta Zajca, so tu še kitarist Primož Logaj, basist Peter Merela, vokalistka Tjaša Hrovat in nova pridobitev – 19-letni vokalist Domen Šubic, ki prihaja iz Poljanske doline.

»Poleg petja je tudi izvrsten klaviaturist in kitarist, kar pa pri izvajanju glasbe v živo s pridom izkoriščamo. Je roker po duši, a ker ga narodnozabavna glasba spremlja že od mladih nog, se je odločil, da nadaljuje svojo pot in se dokaže tudi v tem žanru,« se pohvalijo člani Ansambla Jureta Zajca, ki so kljub mladosti v preteklosti vsi že prej sodelovali v različnih ansamblih in bendih, zdaj pa so se odločili združiti moči in ljudem predstaviti kakovosten ansambel, katerega člane iz preteklosti odlikujejo številni nastopi in nagrade z raznih narodnozabavnih in tudi pop festivalov, 1. nagrada festivala Števerjan 2014 za najboljšo trio zasedbo, zmaga na festivalu Fens, ipd. In kakšne načrte ima nova zasedba?

»Pripravljamo avtorske skladbe, ki jih želimo predstaviti na slovenskih narodnozabavnih festivalih. Veseli smo pozitivnega odziva ljudi, saj se nam obetajo številni nastopi, prav tako pa na našem družbenem omrežju število podpornikov hitro narašča,« so nam še povedali za konec.