Zabava

Povej naprej, da so prva liga

am
7. 1. 2015, 21.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ansambel Prva liga, ki ima sedež v dolenjski prestolnici v Novem mestu, je nase že večkrat opozoril v zadnjem letu, pred kratkim pa so fantje v Dolenjskih Toplicah dokazali, da so iz pravega testa.

Jernej Mesojedec, Jernej Zupan in Matej Bokal so na jubilejnem festivalu v Dolenjskih Toplicah nastopili odlično in pometli s konkurenco. Seštevek strokovne komisije in občinstva jih je določil za absolutne zmagovalce, prejeli so še nagrado za najboljšo instrumentalno izvedbo, njihova tekmovalna skladba Povej naprej pa je avtorju besedila Mateju Kocjančiču prinesla še nagrado za najboljše besedilo.

Aranžma in melodijo je ustvaril Marjan Turk. Po festivalu so bili fantje razumljivo zadovoljni in kot vedno tudi zgovorni. »Prva skladba je valček Nič več ne bo tako in jo v originalu igra ansambel Mladi Dolenjci, s katerimi smo prijatelji in po katerih se tudi zgledujemo. Druga skladba, polka, pa je naša lastna pesem. Besedilo je spesnil Matej Kocjančič, za katerega je v Dolenjskih Toplicah prejel tudi nagrado za najboljše besedilo. Naj povem, da z Matejem veliko sodelujemo, saj nam je do zdaj napisal besedila za vse naše pesmi, trenutno imamo štiri, hkrati pa smo postali tudi dobri prijatelji. Za vso pomoč se mu zahvaljujemo. No, dobili pa smo tudi nagrado za najboljšo instrumentalno izvedbo in nagrado absolutnega zmagovalca. Zmaga nam zelo veliko pomeni, v veliki meri zato, ker je to naš prvi večji dosežek na tekmovanjih,« je povedal Jernej Zupan.