Zabava

Galeb razprl svoja krila

am
27. 10. 2014, 21.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

S svojo čutno interpretacijo, melodijo iz nekega časa, ki ga ni več, in izvrstnim besedilom Draga Misleja Mefa, je Easy »kar tako« zarezal v brezskrben poletni večer in ganil mnoge prisotne na letošnjem festivalu Melodije morja in sonce, kjer je med drugim prepričal tudi strokovno komisijo, ki ga je nagradila za najboljšo interpretacijo.

Easy je kantavtor, ki ga je slovenska obala v devetdesetih spoznala kot klaviaturista tedaj priljubljene zasedbe Night Jump. Njegova ustvarjalnost ga je nato vodila do samostojne glasbene poti, na kateri je izdal svojo doslej edino ploščo Galeb. Galeba, kot so mu nekateri radi rekli, je nekje med letom ustavilo življenje.

Svoj glas je namreč do nedavnega delil le še z radijskimi poslušalci. In po dvajsetih letih je ta galeb znova razprl svoja krila. V zadnjih poletnih dneh je namreč s pomočjo snemalca in montažerja iz Nove Gorice Jožka Markiča posnel videospot. Scenarij zanj sta spisala z Andrejem Vidicem. Vlogo dekleta, ki se ga Easy v skladbi spominja, pa je odigralo čudovito 19-letno dekle Dorotea Volk.