Zabava

Prihaja legenda iz kultne serije

am
27. 10. 2014, 20.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Prihajajoča sreda bo za ljubitelje vrhunske glasbe izjemna, saj bo v ljubljanskem Cirkusu nastopil DJ Jazzy Jeff, ki smo ga lahko spremljali v kultni TV-seriji Princ z Bel Aira.

Ikona, ki je vezni člen med koreninami hiphopa in sodobno urbano produkcijo, bo namreč del rojstnodnevne zabave priljubljenega kluba. Trikratni grammyjevec in svetovni šampion didžej Jazzy Jeff je miksmojster iz Filadelfije s 30-letno kilometrino, ki je začel pohod po malih ekranih in lestvicah z Willom Smithom.

Fanta sta se v anale zapisala tudi s tem, da sta posnela prvi dvojni rapovski album na vinilu, leta 1989 s pesmijo Parents just don't understan' pospravila sploh prvi raperski grammy, Jazz pa je z didžejem Cashem Moneyjem utemeljil tako imenovano tehniko transfrom skrečanja. Sledil je podpis založniške pogodbe z Russllom Simmonsom (Def Jam), turneje z Run DMC in Public Enemy, albumi in singli Summertime, Girls ain't nothing but trouble ter Boom. Shake the room' pa so se skupaj prodali v več kot 10-milijonski nakladi.

Vrhunski turntablist in mojster glasbene produkcije se je po Willovem preskoku v Hollywood posvetil glasbi, v Filadelfiji odprl vrhunski studio A Touch of Jazz, snemal mikstejpe, še vedno sodeluje tudi pri nekaterih Willovih solo projektih in občasno nastopi z njim, kot predavatelj pa redno gostuje na cenjenih delavnicah, kot je Red Bull Music Academy, in snema mikse za franšize, kakršna je Boiler Room.