Zabava

Jurij Zrnec v hudi zdravstveni stiski

B.P.
15. 10. 2014, 10.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Priljubljeni igralec in voditelj Jurij Zrnec po dobrih dveh letih težkih zdravstvenih in osebnih preizkušenj ne skriva slabe volje, ker se stvari ne premikajo na bolje. Sam celo pravi, da je z zdravjem še vedno vse narobe, pa čeprav se noče pritoževati in upa na najbolje.

Šimen Zupančič
Jurij Zrnec

Jurij Zrnec, še pred leti največji car gledaliških odrov in televizijskih zaslonov, je v zadnjih dveh letih preživljal številne težke življenjske preizkušnje. Zaradi poškodbe na nogi, pljučne embolije in ločitve od igralke Sabine Kogovšek se je sicer vedno nasmejani igralec umaknil iz javnega življenja. O vsem je že odkrito spregovoril in poskušal iti naprej, a kot pravi, se stvari premikajo zelo počasi.

Z njegovim zdravjem še zdaleč ni vse v redu in po številnih zahtevnih operacijah noge se stanje še vedno ni izboljšalo, česar Jurij niti ne skriva. »Jah, vse skupaj je zapleteno. Trenutno imam v nogi toliko železja, da sploh ne znam natančno povedati, kaj vse. In samo en napačen korak, pa se že lahko vse sfiži,« je pred dnevi dejal prijateljem. Kot smo še izvedeli, si je dal zaradi noge prilagoditi avto, da ga lahko kljub poškodbi še naprej vozi in uporablja, priznal pa je, da to ni preprosto in da je tudi že imel nesrečo, a se je na srečo končala brez hudih posledic. »Težko je, priznam. Živeti s tem ni lahko in tudi ne vem, kdaj, če sploh, bo šlo na bolje,« je še potožil Jurij, ki je kljub vsemu ohranil upanje in se z močno voljo vrnil na odrske deske.

Po glasbeno-gledališkem projektu z Ansamblom Saše Avsenika je spet polno zaposlen z vajami v ljubljanski Drami, kjer bo imel že ta teden premiero drame Figurae Veneris Historiae, v kateri igra kmetovalca. Jurij, ki je tudi vzoren očka dveh hčerk, za kateri bi naredil čisto vse in se z njima veliko ukvarja, pravi, da mu je zaradi slabotne noge in zdravstvenih težav res težko. Kljub temu pa mu gledališče daje energijo, da lahko opravlja svoj poklic. Čas je, da se končno kaj premakne na bolje, to pa mu želijo tudi njegovi igralski kolegi in prijatelji, ki jim je na trenutke hudo, ko vidijo svojega prijatelja tako na tleh. A ker verjamejo vanj, so prepričani, da se mu bo zdravje tako izboljšalo, da bo nekoč spet dobri stari Jurij.