Zabava

Rock Otočec na plakatih in v spominih

Igor Vidmar
14. 10. 2014, 19.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Morda se bo nekdo, tako kot Franci Kek leta 1997, spomnil in obudil idejo, ki so jo novomeški navdušenci nad rokom prvič udejanjili leta 1976 in 1983.

Igor Vidmar

Igor Vidmar

A do tedaj bo, kot vse kaže, Rock Otočec, slovenski woodstock, ostal le v spominu večdesettisoč udeležencev ter na fotografijah in tudi na plakatih, ki jih je konec preteklega tedna Franci Kek razstavil v najbolj rokovskem novomeškem lokalu – Slonu. Tega že več kot trideset let vodi Cveto Šali, eden od članov legendarne novomeške rokovske zasedbe Rudolfovo, danes znane predvsem po skladbi Grem domov v Novo mesto, ki še vedno velja za neformalno himno zdajšnje in nekdanje novomeške mladine.

Igor Vidmar

Prav Cveto Šali pa je edini glasbenik, ki je nastopil tako na Rock Otočcu leta 1976, ko je na jasi ob Krki igral in prepeval z Rodolfovom, kot tudi lani, ko je bil festival nekoliko ponesrečeno prestavljen v Ljubljano. 

Dobra priložnost za obujanje spominov je bilo srečanje v Slonu, nostalgije pa niso spodbujali le plakati, ampak tudi videoposnetki z vseh »sodobnih« Rock Otočcev, ki jih je zmontiral eden največjih navdušencev nad tem festivalom, Jure Moškon, montažer, ki se sicer ponaša tudi z dvema vesnama za montažo.

Igor Vidmar

Na večer, ko je Kek v Slonu odprl razstavo plakatov, med gosti ni manjkalo glasbenikov, ki so tako ali drugače zaznamovali zgodovino Rock Otočca. Cvetu Šaliju sta se pridružila še dva člana skupine Rudolfovo, pevec in basist Tom Bartelj in bobnar Samo Kralj, med tistimi, ki so nastopili leta 1997, pa sta se ob plakatih in videu spominjala svojega nastopa pevec in bobnar skupine Wet Bed Uroš Bučar - Ujc in Bojan Djordjević, pa tudi kakšen član še vedno zelo aktualnih Dan D, ki so precej pogosto nastopali na Rock Otočcu, bi se našel.