Zabava

Delovne aristokratinje

Agata Rakovec Kurent
27. 9. 2014, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Časi se spreminjajo tudi za člane kraljevih družin. Princese dandanes ne posedajo več v čudovitih sobanah, čakajoč na princa na belem konju. Raje si poiščejo čisto pravo službo in za svoje preživetje poskrbijo same. Predstavljamo vam predstavnice modre krvi z uspešnimi karierami, pa tudi takšne, ki so uspešno kariero po poroki v kraljevo družino končale.

Arhiv Obrazov

Bolgarska princesa Kalina

Odštekana slikarka

Najmlajša od petih otrok in edina hči bolgarskega cesarskega para, carja Simeona II. in cesarice Margarite, se je rodila in odraščala v Španiji, kamor so bolgarsko cesarsko rodbino izgnali v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Velika borka za pravice živali in zaprisežena vegetarijanka je znana po odštekanem modnem slogu, ki se navdihuje tudi v panku. Pri 24 letih si je tako za stavo pobrila glavo, v preteklosti pa je presenečala tudi z oranžno barvo las. Izobraževala se je v Franciji in govori pet jezikov, poleg španščine in francoščine še nemščino, angleščino in bolgarščino. Leta 2002 se je poročila s španskim humanitarnim delavcem Kitínom Muñozem. Z možem in sedemletnim sinom Simeonom trenutno živi v Maroku, želi pa si pridobiti tudi bolgarsko državljanstvo. Kalina je zelo ustvarjalno bitje. Ukvarja se s slikarstvom, poleg tega pa se posveča restavriranju pohištva. Pred časom se je aktivno udejstvovala tudi v londonskem modnem svetu.

Princesa Beatrice

Podjetna zgodovinarka

Šestindvajsetletna vnukinja kraljice Elizabete in sestrična princev Williama in Harryja postaja ena najbolj priljubljenih članic britanske kraljeve družine. Rada sodeluje na uradnih dolžnostih, poleg tega pa hodi v službo kot čisto navadno londonsko dekle. Čeprav se ponaša z nazivom njena kraljevska visokost, ne prejema davkoplačevalskega denarja in uradno tudi ni med tistimi, ki jih kraljica pošilja po protokolarnih obveznostih. Pri 21 letih se je kot edina članica kraljeve družine doslej pojavila v igranem filmu, Mlada Viktorija. Igrala je eno od kraljičinih dvornih dam. V mladosti so ji diagnosticirali disleksijo, zato se je na fakulteto vpisala leto pozneje kot vrstniki. Pravi, da je disleksijo premagala z branjem knjig o Harryju Potterju, svoji motnji navkljub pa je študij zgodovine na kolidžu Goldsmith's končala z odliko. Lani poleti je pustila službo v investicijskem podjetju in z dolgoletnim fantom Davom Clarkom potovala po svetu, na začetku letošnjega leta pa se je zaposlila kot pripravnica v družbi Sony. Britanci so delovni princesi naklonjeni in pravijo, da se v službi znajde precej bolje od njenega očeta, princa Andrewa, ki so ga cinično poimenovali Airmiles Andy (Andy, zbiralec zračnih milj). Na svojih uradnih obiskih po svetu princ Andrew namreč pogosto potuje s pregrešno dragimi zasebnimi letali, stanuje v najbolj luksuznih hotelih in si na davkoplačevalski račun privošči še več masaž na dan.

 

Več vas čaka v najnovejših Obrazih!