Zabava

Seksi Naomi Novak pozdravlja gledalce

U.K.
15. 8. 2014, 18.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V novi televizijski oddaji, ki jo lahko spremljate na TV Veseljak, vas, dragi naši bralci, prikupna voditeljica Naomi Novak pozdravi iz različnih koncev naše prelepe Slovenije, ki so posredno ali neposredno povezani s temo tedna.

Oddaje Glasbena tema tedna so zanimive že zaradi tega, ker se dotikajo zanimivih zgodb – domovine, morja, družine, ljubezni ali razočaranja. Poleg tega vam Naomi zaupa tudi kakšno anekdoto, misel ali citat glede na temo določene oddaje.

Kako je voditi oddajo Glasbena tema tedna?
Z eno besedo: zanimivo! To je nova izkušnja, za katero sem zelo hvaležna.

Kakšne izkušnje in vtise ste dobili pri vodenju oddaje?
Najtežja stvar je bila, ko sem se prvič zagledala na televiziji. Nisi navajen svojega glasu, mimike in na televiziji je vse videti nekoliko drugače. Sploh mi ni bilo nič všeč. Počasi se privadiš in v prihodnje kaj spremeniš. Ko si pred kamero, imaš občutek, da počneš stvari čisto drugače, kot je potem videti na televiziji.

Oddaja Glasbena tema dneva je na sporedu ob ponedeljkih ob 17. uri.

So priprave zaradi tega težje?

Najprej se izbere tematika oddaje, nato še videospoti, ki jih potem v oddaji predvajamo, in na podlagi tega se napiše scenarij. Glede na scenarij se z ekipo TV Veseljak dogovorimo za primeren kraj, datum in uro snemanja. Do snemanja moram dobro poznati besedilo in poskrbeti za primerno garderobo, snemalci pa poskrbijo za primerno snemalno opremo in najboljši končni produkt: novo oddajo.

Verjetno je zanimivo tudi na terenu, kjer ne gre vse po načrtu?
Oddajo, ki je govorila o materah, smo snemali v Tivoliju, kjer se je ravno takrat v parku igrala kopica otrok. Vsi so želeli biti posneti in so se ves čas motali okrog naše ekipe in se navihano smejali. Naposled smo jih povabili, da med enim prizorom sedijo na klopci poleg mene, medtem ko vodim oddajo. Česa več pa na žalost nismo mogli posneti zaradi privolitve staršev, ki bi bila v tistem trenutku potrebna, vendar je nismo mogli pridobiti, saj so bili otroci v času snemanja v varstvu vrtca, ki je bil ravno takrat tam.

Od kod želja po vodenju svoje oddaje?
Nikoli nisem imela posebne želje, dokler nisem videla, da TV Veseljak prireja avdicijo. Takrat sem pomislila, da si želim poskusiti, se naučiti kaj novega in da bi v tem utegnila biti dobra. Upam, da tako mislijo tudi gledalke in gledalci TV Veseljak.

S čim se ukvarjate v prostem času?
Poskrbim, da mi ni nikoli dolgčas in da sem vedno »v akciji«. Ukvarjam se s študijem, plesom in študentskim delom.

Je v prostem času tudi kaj prostora za našo »domačo« glasbo?
Narodnozabavna glasba se sicer ne vrti najpogosteje na mojih predvajalnikih, saj na treningih in tekmovanjih plešem na popolnoma drugo zvrst glasbe. Dejstvo pa je, da ni veselice, poroke in podobnih dogodkov brez slovenske narodnozabavne glasbe! V takih primerih se tudi sama z največjim veseljem zavrtim v ritmu polke ali valčka.

In kako bi prepričali vse tiste, ki še niso pogledali oddaje, da preklopijo na TV Veseljak, ko je na sporedu oddaja Glasbena tema tedna?
Ker jih bo moja oddaja za eno uro odtrgala od vsakdanjega kaosa, jih prepustila sanjarjenju in jim zagotovo narisala nasmešek na obraz.