Zabava

Luka Mesec: resnica o Ani prišla na dan!

M.T./Lady
15. 8. 2014, 10.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Vsem tistim, ki so zagovarjali, da je čas za mlade obraze v slovenski politiki, so se želje uresničile. V parlament se je prebilo kar nekaj mladih, med katerimi zlasti izstopa Luka Mesec.

Nikola Miljkovič/KMA

Simpatični Gorenjec je čez noč zažarel na medijskem nebu in četudi se že dlje časa zavzema za pravice študentov in delavskega razreda, je zdaj napočil njegov čas. Z ljubeznijo je vse precej laže, česar se zaveda tudi sam in prav nič nima proti, da je njegova punca Ana Štromajer hkrati partnerica in sodelavka.

Mare Vavpotič

Luka Mesec kot otrok ni sanjal, da bo nekoč politik. Rodil se je v Kranju, mladost pa je preživljal v Železnikih, tam je obiskoval šolo in še vedno se rad vrača k svoji družini. Izhaja iz preprostega srednjega razreda, kjer ga niso razvajali in mu že zgodaj privzgojili občutek za delo. S tem se je v mladeniču prebudil čut za sočloveka, kar je gojil v različnih srednješolskih udejstvovanju že na škofjeloški gimnaziji. Predmet sociologije ga je dokončno prepričal, da je družba tista, ki potrebuje njegovo pomoč, in tako se je podal v Ljubljano na fakulteto za družbene vede ter pred dvema letoma diplomiral iz evropskih študij. Priznava, da se doma nikoli niso pogovarjali o pripadnosti kateri od političnih elit. Aktivneje se je vanjo vključil z obštudijskimi udejstvovanji, predsedovanjem različnim društvom, organizacijam in ne nazadnje Iniciativi za demokratični socializem. Želel si je redno zaposlitev, da bi si lahko ustvaril družino, a žal je ostalo le pri željah. Preživljati se je moral z različnimi službami hkrati.

Šimen Zupančič/KMA

Še vedno svetuje podjetjem, kako iz evropskih sredstev črpati čim več denarja, piše članke, nekaj pa zasluži s predsedovanjem Inštitutu za delavske študije. Negotovo življenje se je povsem spremenilo dva tedna po tem, ko je dopolnil 27 let in je iz dokaj neprepoznavnega aktivista postal eden najmlajših politikov pri nas. Medtem ko si ga marsikatera mamica zamišlja kot sanjskega zeta, je njegovo srce že nekaj let oddano dekletu podobnih življenjskih nazorov. Ana Štromajer je politologinja, študentka magistrskega študija politične teorije in članica iste stranke, kot je njen fant. Študij mu tako ni postregel le s spodbudno kariero, ampak tudi z ljubeznijo. Oba sta presenečena nad tem, kako se ti življenje v hipu obrne na glavo, in če so se jima želje po lastnem stanovanju še včeraj zdele iluzija, si bosta zdaj s poslansko plačo vendarle opomogla.