Zabava

Ste vedeli? Bizarna dieta Marilyn Monroe

N.J.
3. 4. 2014, 17.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Marilyn Monroe je zaslovela predvsem zaradi svoje ravno prav zaobljene postave in prikupnega videza. A presenečeni boste, na kakšen način je skrbela zase.

Ste vedeli, da je Marilyn Monroe vsako jutro dvigala uteži, da je učvrstila mišice na rokah? 7. aprila 1952 je celo pozirala z utežmi v rokah in med telovadbo za fotografa Philippeja Halsmana, in sicer za revijo LIFE. A fotografije v omenjeni reviji nikoli niso bile objavljene in so bile tudi v javnosti zelo redko videne. "Spogledovala se je z vsemi tremi," je dejal fotograf. "Vsak od nas je razmišljal samo o tem, kako bi bilo, če preosalih dveh ne bi bilo poleg. Njen seksapil je bil neverjeten. Bilo je njeno orožje in obramba."

Redna telovadba, a brez štetja ponovitev

Marilyn je nekaj mesecev kasneje v intervjuju izdala, kako skrbi za svoj videz. "Nikoli se nisem počutila kot kaj posebnega. Do nedavnega se sploh nisem ukvarjala s svojo postavo," je dejala. "Moja glavna skrb je bila, da jem dovolj. Zdaj se obremenjujem, če morda jem preveč. Nikoli se nisem ukvarjala z vadbo." Priznala je, da vsako jutro 10 minut izvaja vaje z lahkimi utežmi, s katerimi krepi mišice na rokah, nato pa dodala, da ni pretirano navdušena nad fitnesom. "Ne bi prenesla vadbe, kjer bi me nekdo usmerjal in mi štel ponovitve."

Vsako jutro mleko in jajce

Za zajtrk je popila kozarec mlačnega mleka in pojedla jajce ter popila multivitamin. "Dvomim, da bi kateri zdravnik lahko prporočil kaj bolj zdravega za dekle, ki veliko dela in je zjutraj v naglici," je povedala. Glede kosila ni vedela povedati veliko, saj ga običajno ni jedla. povedala pa je, da je za večerjo skoraj vedno uživala enako - enako vrsto beljakovin in srove 'baby' korenčke. "Pomojem se v meni skriva nekaj zajčjega," je povedala. "Nikoli se ne naveličam surovega korenja." Vselej pa je v želodcu prihranila še nekaj prostora za sladkarije. Tem se je menda težko odrekla. "V zadnjem času sem razvila hecno navado - ustavim se pri prodajalcu sladoleda in naročim takega s toplim prelivom, in to vsak večer, ko se vračam z vaj v drami," je priznala. "Prepričana sem, da si tega ne bi mogla privoščiti., če sicer moj jedilnik ne bi bil skoraj v celoti sestavljen iz beljakovin."