Zanimivosti

Ko je make up edina rešitev

N.J.
3. 4. 2014, 18.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Včasih so ličila edina možnost, da se nekdo počuti dovolj samozavestnega, da pristopi do ljudi, z njimi naveže stik in pokaže, kdo je v resnici. Ne verjamete?

Ne gre za to, da so ličila nekaj nujnega, brez česar ženska ne bi smela živeti in da naravna lepota ni nič vredna. Nasprotno. V novi kampaniji želijo povdariti ravno to, da je pomembno, kaj nosimo v sebi, ličila pa mnogokrat le pomagajo, da imamo možnost to pokazati.

V promocijski kampanji za prekrivne pudre Dermablend, s katerimi je možno prekriti celo tetovaže, dekleta z različnimi kožnimi težavami razkrivajo, kako jim puder pomaga v življenju. Bolezen vitiligo, pri kateri pride do izgube pigmenta, je prizadela Cheri Lindsay, trenerko odbojke. "S pomočjo pudra ljudje ne vidijo le mojih težav, ampak lahko preusmerim njihovo pozornost nase," pravi, prepričana, da le tako lahko ljudje, ki jih spoznavajo, vidijo, kakšen človek je. "Zdravnik mi je povedal, da se bolezen hitreje širi ob izpostavljenosti soncu ... Bolezen se mi je pojavila pred tremi leti in ni se bilo lahko sprijazniti," je priznala. Prepričana je, da te bolezten v življenju ne sme pri ničemer ovirati in upa, da bodo to dojele tudi tiste ženske, ki se zaradi podobnih težav zapirajo vase.

Tudi model Cassandra Bankson ima kožne težave. Da bi skrila nepopolnosti, tudi ona redno uporablja ličila, čeprav poudarja, da to le za to, da ljudje ne opazijo na njej najprej nepravilnosti, temveč da lahko uvidijo, kakšna je kot človek, kaj nosi v sebi. "Nočem, da bi ljudje mislili, da me prizadene ... Ne skrivajte se, veste, vsak od nas ima napake. Nihče ni popoln," dodaja. Upa, da bo z videom vlila nekaj pogumatudi v druge ženske s podobnimi težavami. Cassandra ima že od najstniških let brazgotinasto kožo zaradi aken, vrstniki pa so se norčevali iz nje, češ da je spaka oziroma izganjalec hudičev - to pa je precej načelo njeno samozavest. Pravi, da je s pudrom bolj samozavestna. "Če dnevno poslušaš, kako grozen si, se težko vzljubiš," je prepričana. "Zdaj sem bolj samozavestna in zato tudi lažje svetu pokažem, kakšna sem v resnici."