Zabava

Obletnica elektronske oaze

A. M.
26. 12. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Na predzadnjo soboto v tem koledarskem letu je svojih 18 let delovanja dopolnila zmeraj vznemirljiva in ambientalna katedrala elektronske glasbe pri nas, Ambasada Gavioli.

V čast te prečudovite arhitekturne zgradbe, ki krasi obalo z nepozabnimi zabavami z didžeji svetovnega formata, je tokrat ponovno poskrbela za glasbeno seanso obiskovalcev. Za proslavo obletnice so izbrali izkušeno zvezdo elektronskih odrov, Švicarja s čilskimi koreninami, Luciana. Slednji je začel z vrtenjem plošč na začetku devetdesetih, producent pa je postal tri leta pred začetkom novega tisočletja. D

ružbo na odru mu je delal nihče drug kot domač koprski virtuoz, Valentino Kanzyani. 'Tine' je pred prihodom Luciana napolnil prostor z živahnim ritmom, ki se ni ustavil prav do jutra. Kanzyani pa ni bil edini predstavnik založbe Jesus Loved You na tem posebnem dogodku, saj so v zgornjem nadstropju za dober ritem skrbeli njegov kolega Aneuria ter sodelujoča Lemon in F Sonik. Za vroče trenutke zabave pa so prav na vrhuncu svojo češnjo na vrh polnoletne torte dodale gogo plesalke, ki so z ognjem po zraku risale vzorce zvokov, ki so navduševale množico.

Tokratna prisotnost je bila za vse ljubitelje elektronike tako rekoč obvezna, kar je potrjevala številčnost navkljub že kar zgodnjim jutranjim uram. Da pa se proslava ne bi končala prezgodaj, sta glavna nastopajoča poskrbela še za uro in pol dolg nastop in si podajala vlogo vodilnega na odru. V vseh letih delovanja smo lahko ugotovili, da 'izolska lepotica' morda ne slovi ravno po rednih zabavah, recimo vsak teden ali pa vsak mesec. Njena prava moč in nadvlada v smislu slovenskih elektroklubov se odraža v kakovosti izbora nastopajočih. Še tako zahtevnega glasbenega gurmana na tem področju ne pusti ravnodušnega in vse, kar si želimo, je, da bo tako tudi v prihodnje.