Zabava

Naslednji dan podira rekorde

mv
15. 11. 2013, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Britanski glasbenik David Bowie je letos prekinil glasbeno pavzo, ki je za mnoge trajala predolgo, ter se vrnil z odličnim albumom The Next Day in s tremi ploščki v delux izdaji, na katerih bodo popolnoma nove pesmi.

Profimedia

Ena od teh je tudi kar 10-minutni remiks pesmi Love Is Lost, ki je delo avtorja Jamesona Murphyja, pevca skupine LCD Soundsystem. Ta je Davida srečal na hodnikih studia med snemanjem pesmi za skupino Arcade Fire. Omenjen remiks skupaj s še dvema dopolnjuje izdajo albuma The Next Day. Ta je izšel marca in je že 25. studijski projekt legendarnega glasbenega ustvarjalca, trenutno pa tudi najbolje prodajani album leta 2013.

Ne bo turneje

Producent Tony Visconti je za ameriške medije povedal, da je bilo za album posnetih 29 pesmi, uporabili so jih le 14, preostale pa bodo verjetno prišle v poštev za naslednji Bowiejev plošček. Glasbenik pred albumom The Next Day kar deset let ni izdal ničesar in je priznal, da se je v tem času v njegovi glavi nabralo kar nekaj zamisli, ki jih je želel deliti s poslušalci. Kar pa ne pomeni, da bo album promoviral na turneji. »David želi le snemati glasbo, intervjuji in koncerti po svetu ga ne zanimajo,« je v njegovem imenu povedal Visconti.