Zvezde

Klemen Kosi posnema Tino Maze

M.T. / Lady
12. 2. 2015, 08.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Iz slovenskega smučarskega tabora redko slišimo pohvalne besede o svoji najslavnejši kolegici Tini Maze. Iz njihovih ust pogosteje letijo očitki, da je vzvišena in da se do njih vede zaničevalno.

Le en fant je jasno in glasno povedal, da se zgleduje po naši šampionki, in morda ni naključje, da je prav Klemen Kosi dosegel najvišjo moško uvrstitev na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Simpatični Štajerec je brez zadržkov priznal, da rad spremlja treninge naše svetovne in olimpijske prvakinje, za nameček pa od nje dobiva ideje, ki jih potem še sam uporabi. Nazadnje jo je občudoval med pripravami na tekmo in opazil, da pred nastopom posluša glasbo.

»Na ušesih je imela slušalke in pomislil sem, da bi tudi sam poskusil s takšno predpripravo. Povsem se lahko odklopiš od motečih dejavnikov in razbistriš misli, še posebno če ti igra tvoja najljubša glasba,« je dejal visokorasli Kosi in razkril še eno zanimivost: njegov oče je igral v legendarni skupini Lačni Franc in tako je Klemnu glasba očitno položena že v zibelko.

Med Mazejevo in Kosijem je torej prijetna, privlačna energije, nekakšna obojestranska navdušenost, saj sta Tina in njen Andrea že pred časom opozarjala, da je prav on največji up našega moškega smučanja.