Sprememba

Pooblačilo se bo ... Prihajajo padavine

J.P./STA
23. 12. 2017, 09.24
Posodobljeno: 23. 12. 2017, 09.24
Deli članek:

Danes bo precej jasno, več oblačnosti bo v vzhodni Sloveniji. Ponekod po nižinah se bo megla lahko zadržala večji del dneva. Najvišje dnevne temperature bodo v krajih z dolgotrajno meglo okoli 0, drugod od 3 do 7, na Primorskem do okoli 11 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

V nedeljo bo pretežno jasno. Ponekod po nižinah bo megla, ki se bo začela pojavljati tudi ob morju. V višjih legah bo razmeroma toplo. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do -1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 4 do 12 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo na vzhodu delno jasno, drugod se bo od zahoda postopno pooblačilo. Zjutraj bo ponekod še megleno. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter. V torek bo na severovzhodu še delno jasno, drugod pa pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih krajih bodo občasno padavine, po nižinah bo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

Vremenska slika: Nad večjim delom zahodne, južne in srednje Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte so oddaljene od naših krajev. V višinah doteka nad naše kraje razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo precej jasno, bolj oblačno pa bo v krajih vzhodno od nas. Tudi jutri bo po nekaterih nižinah zjutraj in deloma dopoldne megla, lahko tudi dolgotrajnejša. V nedeljo bo precej jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno, megla se bo začela pojavljati tudi ponekod ob severnem Jadranu.

Biovreme: Vreme večini ljudi ne bo povzročalo opaznih težav, manjše težave bodo možne le pri najbolj občutljivih v krajih z dolgotrajno meglo ali nizko oblačnostjo.