Postopna pooblačitev

Sprva še jasno, proti jutru sprememba vremena

D. B./STA
1. 1. 2017, 18.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ponoči bo sprva še precej jasno, proti jutru pa se bo v jugozahodni in južni Sloveniji pričelo oblačiti. V noči na torek bo ponekod snežilo.

Profimedia
V noči na torek in v torek zjutraj bodo predvsem v južni Sloveniji padavine, tudi po nižinah večinoma kot sneg.

Po nekaterih nižinah severne in vzhodne Slovenije bo zjutraj nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do -8, ob obali malo nad 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Onesnaženost zraka z delci PM10 je visoka v Ljubljani, Mariboru, Celju, Murski Soboti, Novemu mestu, Zagorju in Trbovljah. Na Primorskem je onesnaženost nizka. Jutri bodo koncentracije delcev nižje, vendar bodo ponekod še vedno presegle dnevno mejno vrednost.

Jutri se bo v jugozahodni in južni Sloveniji postopno pooblačilo, drugod bo večji del dneva še delno jasno. Proti večeru bo oblačnost naraščala tudi drugod po državi, ponekod v zahodni in južni Sloveniji bo pričelo rahlo deževati. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Kako kaže?

V noči na torek in v torek zjutraj bodo predvsem v južni Sloveniji padavine, tudi po nižinah večinoma kot sneg. V torek se bo postopno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V sredo bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod bo večinoma sončno. V četrtek kaže na delno jasno in suho vreme. Zapihal bo severni veter.