Sprememba

Padle bodo tudi snežinke

T.L.
26. 12. 2016, 10.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V osrednji in jugovzhodni Sloveniji bo v torek bolj oblačno, lahko pade tudi kakšna kaplja dežja ali snežinka.

Reuters
V torek in sredo se obetajo padavine - med njimi lahko tudi snežne.

Božič je za nami in žal  - z izjemo redkih lokacij po državi - prav nič bel. Glede na zadnje napovedi meteorologov, pa bomo očitno v torek vendarle deležni kakšne snežinke ali dveh.

Danes je vreme precej jasno, izjeme so nekatere nižine, kjer je megla, ki se bo lahko ponekod zadržala večino dneva. V višjih legah bo zelo toplo, predvsem tam bo ponekod pihal zahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 13, v krajih z dolgotrajno meglo pa od 0 do 5 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Pozor, lahko se pojavi poledica

V torek bo precej jasno. V osrednji in jugovzhodni Sloveniji bo zjutraj in dopoldne prehodno bolj oblačno, lahko pade tudi kakšna kaplja dežja ali snežinka. Krajevno ni povsem izključena možnost poledice, opozarjajo na spletni strani Arsa.

V višjih legah ter ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji bo zapihal severni do severozahodni veter, na Primorskem prehodno šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 6 do 11, na Primorskem okoli 15 stopinj Celzija.

V sredo bo v vzhodni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, možne bodo občasne rahle padavine. Drugod bo delno jasno. Ponekod bo še pihal severozahodni veter.