Vreme

Vreme: Povečini jasno

STA/J.P.
12. 1. 2015, 16.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ponoči in jutri bo precej jasno, pihal bo jugozahodni veter, ki se bo popoldne na Štajerskem in v Prekmurju še okrepil, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Proti večeru se bo na Primorskem in Notranjskem zmerno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 2, v alpskih dolinah do -7, najvišje dnevne od 6 do 11, v zatišnih legah severne Slovenije okoli 4 stopinje Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo jutri pretežno jasno, popoldne se bo v krajih zahodno in južno od nas pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad Alpami, severnim Sredozemljem in Balkanom je območje visokega zračnega pritiska. Nad naše kraje doteka v višinah od severozahoda toplejši zrak.

Obeti: V sredo bo v zahodni in delu osrednje Slovenije pretežno oblačno, občasno bo ponekod rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno. V četrtek bo v severovzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni ter ponekod v osrednji in južni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodni veter. V petek bo pretežno oblačno, v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.