Vreme

Kakšno bo vreme za vikend

M.J.
17. 10. 2014, 09.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. Zvečer se bo od severa jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri bo precej jasno, sprva ponekod na Primorskem še zmerno oblačno. V osrednjih krajih bo zjutraj in deloma dopoldne nekaj nizke oblačnosti, po nekaterih nižinah pa se bo zjutraj in del dopoldneva zadrževala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, na Primorskem do okoli 15, najvišje dnevne od 18 do 21, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno z nekaj dežja. Proti večeru se bo od severa jasnilo. Jutri bo v večjem delu sosednjih pokrajin precej jasno z jutranjo meglo po nižinah, le ponekod v Italiji bo sprva še zmerno oblačno. Ob severnem Jadranu bo ponekod pihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad Atlantikom je obsežen in globok ciklon, pas nekoliko nižjega zračnega tlaka se nadaljuje čez zahodno in srednjo Evropo vse do Rusije, kjer je drug ciklon. Nad Francijo, Alpami in srednjo Evropo je vremenska fronta, ki se počasi pomika proti vzhodu in vpliva tudi na vreme pri nas. Od zahoda doteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Obeti: V nedeljo bo precej jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. V ponedeljek bo v zahodnih krajih pretežno oblačno, tam bo možna kakšna dežna kaplja, popoldne bo občasno bolj oblačno tudi ponekod v osrednjih krajih, zvečer in v noči na torek pa se bo pooblačilo tudi drugod po Sloveniji.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv sprva še obremenilen in pri občutljivih ljudeh se bodo še pojavljale vremensko pogojene težave. Popoldne bo obremenitev začela slabeti in bo do večera ponehala.