Vreme

Oblačno in deževno bo

STA
12. 11. 2012, 12.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo oblačno in deževno. Pojavljali se bodo močnejši nalivi, lahko bo tudi zagrmelo.

Temperature bodo od 7 do 14, na Primorskem od 15 do 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo dež oslabel. Jutri bo oblačno, dež bo čez dan povsod ponehal. Popoldne se bo na Primorskem jasnilo, zapihala bo šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 7 do 10, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v sosednjih pokrajinah oblačno z občasnimi padavinami. Močneje bo deževalo predvsem v krajih zahodno in južno od nas. Možne bodo krajevne nevihte. Jugo v Hrvaškem Primorju bo danes oslabel. Jutri bodo padavine povsod ponehale. Ob Jadranu se bo delno razjasnilo, zapihala bo šibka do zmerna burja.

Vremenska slika: Nad jugozahodnim Sredozemljem je ciklonsko območje, nad zahodno in srednjo Evropo pa je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se zadržuje nad severnim Sredozemljem in srednjo Evropo. V višinah priteka k nam od jugozahoda topel in vlažen zrak.

Obeti: V sredo in četrtek bo na Primorskem in v gorah precej jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. Drugod se bo večino dneva zadrževala nizka oblačnost.

Opozorilo: Danes čez dan bodo obilne padavine možne predvsem v južni in jugozahodni ter v južnem delu osrednje Slovenije, kjer bo predvidoma lahko padlo od 50 do 80, na jugu in jugozahodu pa tudi več kot 100 litrov dežja na kvadratni meter.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo močno obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. V noči na torek bo obremenitev postopoma slabela. Priporočena je večja previdnost.