Hudi očitki

Sarajevska pekarna pod udarom medijev, ker naj bi v burek zavijali svinjino

J.V.
27. 3. 2024, 16.45
Posodobljeno: 27. 3. 2024, 17.07
Deli članek:

V družbi Krajina Klas poudarjajo, da so žrtev nove medijske gonje. V preteklosti so jim že očitali, da v pecivo dali zaseko in svinjsko mast v rogljičke.

Šimen Zupančič
Fotografija je simbolična.

Več bosanskih medijev je poročalo, da so v bureku, ki ga prodajajo v sarajevski pekarni Manja KS, in v katerem naj bi bila govedina, našli tudi svinjino, pri čemer navajajo rezultate poročila nadzornega postopka Zveznega veterinarskega inšpektorata Kantona Sarajevo. V družbi Krajina Klas, ki je lastnica omenjene pekarne, zanikajo uporabo svinjine pri pripravi burekov in napovedujejo tožbo zoper veterinarski inšpektorat, poroča Klix.

Kot pravijo v Krajina Klas, o rezultatih nadzornega postopka s strani inšpektorata niso bili uradno obveščeni, zato ne morejo komentirati navedb, ki so pricurljale do novinarjev. Zaradi nastale poslovne škode in zaščite integritete podjetja bodo v skladu z zakonom sprožili ustrezne sodne postopke. "Z gotovostjo lahko trdimo, da družba Krajina Klas v delu proizvodnih prostorov, kjer se izvaja priprava in proizvodnja bureka, sploh ne uporablja prašičjega mesa," so zapisali v izjavi za javnost. Kot pravijo, so zavezani najstrožjim standardom v živilski industriji ter odločeni ugoditi zahtevam kupcem ter zahtevam zakonskih predpisov v BiH.

Poudarjajo tudi, da so žrtev medijske gonje in bodo storili vse, da se te obtožbe podrobno raziščejo. "Proti podjetju Krajina Klas se v medijih že več let izvaja načrtna kampanja z namenom diskreditacije podjetja, kar je razvidno iz različnih zapisov - o uporabi zaseke v pecivu in uporabi svinjske masti v rogljičkih, kar je popolna laž in zavajanje javnosti," so med drugim še zapisali.