Liga prvakov

Kazalo je na katastrofo, po dveh zadetkih v gosteh ima Roma še upanje

G.G.
24. 4. 2018, 21.32
Posodobljeno: 24. 4. 2018, 22.33
Deli članek:

Na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov se na Anfieldu kosata domači Liverpool in Roma. V prvem polčasu je zablestel Mohamed Salah, v drugem pa so zadetke prispevali še njegovi kolegi. V zadnjih desetih minutah so se Romini igralci zbrali in dosegli dva zadetka.

Profimedia
Mohamed Salah je naciljal in zadel.

V prvih petnajstih minutah so se gostojoči igralci dobro postavili na zelenici in se enakovredno merili z domačini. Pritisk na zadnjo linijo Liverpoola in dobro pokrivanje vezistov sta jim večkrata prinesla žogo. Najbližje zadetku so bili po močnem strelu Aleksandra Kolarova od daleč. Vratar Redsov Lorisu Kariusu je napačno ocenil let žoge in ji s prsti komaj spremenil smer. A dovolj, žoga je končala v prečki. 

Po pol ure pa je Liverpool prestavil v turbo pogon. Na sredini so začeli dominirati Henderson, Milner in Wijnaldum, v napadu pa je stekla kombinatorika trojice Mane, Firmino in Salah. Priložnosti se se vrstile ena za drugo. Mane jih je zapravil največ. Nato pa je nameril 25-letni Egipčan in zadel v desni zgorni kot sicer sijajnega vratarja Alissona. Pritisk ni pojenjal in tik pred koncem sta dvojno podajo izmenjala Firmino in Salah. Najbolj priljubljeni človek v Egiptu je potegnil proti kazenskem prostoru in v svojstvenem slogu prefinjeno dvignil žogo ter jo poslal Alissonu za hrbet. Z 2:0 se je končal prvi polčas.

V drugem polčasu se Roma ni pobrala. Po dolgi podaji je Salah sprejel žogo in podal pred gol z desne strani, Mane pa je tokrat zadel. V nadaljevalnju sta sledila še zadetka Firmina. V zadnjih desetih minutah pa so Romini igralci najprej vzpostavili ravnotežje in kaj hitro prevzeli pobudo. Lovren je bil nepazljiv v obrambnem skoku in Džeko je lahko neoviran sprejel žogo in jo z natančnim strelom pospravil v mrežo. Štiri minute kasneje igra Milner z roko v kazenskem prostoru, sodnik pokaže na belo točko in Perotti zniža na 5:2.