LEPE IN NEVARNE

FOTO: Fatalne ženske srbske in črnogorske mafije

U.K./Novice Svet24
24. 4. 2018, 21.00
Posodobljeno: 25. 4. 2018, 12.02
Deli članek:

Lepotice zloglasnih članov balkanskih kriminalnih združb pogosto pritegnejo celo več pozornosti kot njihovi možje in partnerji. In ni težko videti, zakaj.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Ana Nikolić

Srbska in črnogorska mafija slovita kot eni močnejših kriminalnih združb na svetu. In če velja rek, da lepe ženske ljubijo barabe, potem to vsekakor velja za člane teh združb. Očitno kombinacija nevarnosti in denarja pač privlači mlade in lepe ženske, ki prek svojih partnerjev pridobijo tudi precej moči. In kar večkrat se je zgodilo, da je prav zaradi lepe ženske kdo izgubil glavo – dobesedno. Treba pa je dodati, da ni redko, da se ženske vpeljejo v samo kriminalno združbo in postanejo pomemben člen organizacije ter se tako znajdejo tudi za zapahi.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Maja Adrovac je poročena z Ivanom Adrovcem, ki naj bi bil vpleten v poskus atentata na Milana Beka.

Ena takšnih naj bi bila Aleksandra Biba Šekularac, ki je poročena z Miloradom Ulemekom Legijo. Aleksandra je bila tudi aretirana v akciji Sablja, vendar zdaj ni v zaporu. Kot piše srbski časnik Blic, naj bi pogosto potovala po svetu in organizirala posebne zabave za »ugledne« prijatelje, na katerih so zmeraj tudi mlada in lepa dekleta. Njeno ime med drugim povezujejo s primerom poskusa atentata na poslovneža Milana Beka, ki se je zgodil leta 2014 v Senjaku. Policija je sicer za atentat aretirala Aleksandra Zdravkovića. Aleksander je bil pripadnik nekdanjega zemunskega klana Milorada Ulemeka Legije. V atentat naj bi bila vpletena tudi Maja Adrovac, žena Ivana Adrovca. Ivan naj bi bil prav tako prisoten pri poskusu atentata. Nato pa je zbežal v Švico, kjer so ga pred kratkim aretirali.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Tamara Nikšić je v zvezi z največjim plejbojem srbskega podzemlja, Andrijem Draškovićem.

Član zemunskega klana Sretko Kalinić, ki je bil znan po svojih nasilnih zločinih, je začel skrivno zvezo z Ano Simić, ženo svojega prijatelja Cvetka Simića. Čez čas se je Kalinić odločil, da se bo znebil svojega konkurenta, in je Aninega moža ustrelil v glavo. Truplo je razkosal in ga odvrgel v jezero.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Nina Šarić je žena Duška Šarića, brata Darka Šarića. Duško in Nina sta se poročila v zaporu v Črni Gori leta 2011.

Arhiv časopisa Novice Svet24
38-letna Lana popović je partnerka Darka Šarića, ki je obtožen tihotapljenja 5,7 ton kokaina iz Južne Amerike.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Sandra Prodanović, bolje znana kot Sandra Afrika naj bi bila predmet spora dveh mafijskih šefov – Filipa Koraća in Ćazima Osmanija.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Aleksandra Ivanović je poročena z Miloradom Ulemekom Legijo in mu ostaja zvesta, čeprav je že 14 let v zaporu.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Pevka Ana Nikolič naj bi bila velika ljubezen Rodoljuba Radulovića.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Barbara bojović, hčerka slavnega nogometnega vratarja Petra Bole je imela naziv najlepše Beograjčanke, v njo pa se je zaljubil vodja zemunskega klana Luka Bojović.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Ana Simić je bila poročena s Cvetkom Simićem, ki ga je umoril Sretko Kalinić.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Dejana Živković je bivša manekenka in je bila več mesecev v zvezi z vodjo škaljarskega klana Jovicom Vukotićem.