V bližini vzletne steze

Kriva je bomba: vsi leti odpovedani, zaprli letališče v Londonu

T.L.
12. 2. 2018, 10.11
Posodobljeno: 12. 2. 2018, 10.24
Deli članek:

Z bombo, ki jo nameravajo onesposobiti, se trenutno ukvarjajo posebej usposobljeni policisti in kraljeva mornarica.

Profimedia
Zaradi bombe iz druge svetovne vojne v Londonu zaprli letališče

V reki Temzi v Londonu so med načrtovanimi deli našli še neeksplodirano bombo iz obdobja druge svetovne vojne. Ker se bomba nahaja v bližini vzletne steze letališča London City, so tega preventivno zaprli.

Med septembrom 1940 in majem 1941 so nemške letalske sile na London odvrgle več tisoč bomb.

Londonsko policijo so o najdbi obvestili v nedeljo zgodaj zjutraj, do večera pa je policija že vzpostavila zaprto območje. Z bombo, ki jo nameravajo onesposobiti, se trenutno ukvarjajo posebej usposobljeni policisti in kraljeva mornarica, poroča STA. 

Robert Sinclair, glavni izvršni direktor London City Airpor, preko twitterja sporoča, da so vsi današnji leti v in iz Londona odpovedani, na letališču pa vzpostavljajo posebno območje za potnike. Vse, ki bi morali potovati danes, pa prosi, da na letališče sploh ne prihajajo, za vse dodatne informacije pa stopijo v stik z letalskimi družbami, s katerimi potujejo. želijo in upajo, da bodo neugodno situacijo uspeli razrešiti hitro.

London City Airport se sicer oglašuje kot "edino letališče v Londonu, ki se dejansko nahaja v mestu"

Zaradi najdbe pa niso izredne razmere le na letališču, ampak so evakuirali tudi številne zgradbe v bližini in zaprli cestne povezave. 

Profimedia
Letališče je zaprto.