Grozljivo

Usmrtili morilca svojih otrok

S.R.
4. 2. 2018, 08.00
Deli članek:

John David Battaglia je leta 2001 umoril svoji hčerki, še prej poklical svojo takratno ženo Mary Jean Pearle, ki je morala grozodejstvo poslušati v živo.

Dallas County Court
Liberty, Battaglia in Faith.

Dvainšestdesetletni John David Battaglia, nekdanji računovodja iz Dallasa v zvezni državi Teksas, je 15 let po tem, ko so ga zaradi umora svojih hčerk obsodili na smrtno kazen, izdahnil svoj zadnjih dih, a še pred tem poskrbel za novo okrutnost. Battaglio so usmrtili v četrtek ob 9.40 po lokalnem času (ob 16.40 po srednjeevropskem) v Dallasu. Ko so ga vprašali, ali ima še kakšne zadnje besede, je mirno dejal: »Ne. No, ja, pozdravljena, Mary Jean. Se vidiva pozneje. Začnite, prosim.« Čez nekaj trenutkov je dvignil glavo in vprašal, ali je še živ, nato pa umrl.

arhiv časopisa Novice Svet24
John David Battaglia je 15 let čakal na smrtno kazen.

Brezobzirno maščevanje

Battaglia je svoji hčerki leta 2001 umoril v svojem stanovanju v Dallasu. Z nekdanjo soprogo Mary Jean Pearle sta bila takrat že ločena, vendar je obdržal pravico do rednih stikov s hčerkama. Devetletna Faith in šestletna Liberty sta tistega usodnega dne čas preživljali z očetom. V nočnih urah je poklical svojo nekdanjo ženo, ki je na telefonu zaslišala besede: »Ne, oče, prosim, ne stori tega!« in nato strele iz pištole. »Vesel j**** božič ti želim,« ji je dejal Battaglia in nato odložil. V Faith je izstrelil tri krogle, pet pa v Liberty. Obe sta bili na mestu mrtvi. Policija ga je nekaj ur pozneje prijela v bližnjem salonu za tetoviranje, kjer si je v spomin na svoji hčerki na levo roko vtetoviral dve rdeči vrtnici. Preiskovalci trdijo, da je bil motiv za okrutno dejanje maščevanje nekdanji soprogi.

Arhiv časpoisa Novice Svet24
Mary Jean Pearle je rotila moža, naj ne ubije otrok.

Izguba spomina

Battaglia je leta 2014 za medije povedal, da sta bili hčerki »njegovi majhni najboljši prijateljici« in da se ne spominja njunega umora. »Ne počutim se tako, kot da bi ju umoril,« je dejal. V 15 letih so mu smrtno kazen že dvakrat preložili, sam se je izgovarjal, da je bil v trenutku umora neprišteven, vendar ga je sodišče opisalo kot zelo inteligentno osebo, ki duševno bolezen hlini, da bi se izognil smrti.

arhiv časopisa Novice Svet24.
Umorjeni Faith in Liberty.