Ni ji odrekel pomoči

VIDEO: Ob papeževem mimohodu se je splašil in jo vrgel po tleh. Vse je obstalo, Frančišek pa je ukrepal

J.P.
19. 1. 2018, 08.23
Posodobljeno: 19. 1. 2018, 09.18
Deli članek:

Papež Frančišek je zaustavil svoj konvoj, da bi policistki priskočil na pomoč.

Profimedia
Tako je včeraj množica v Limi pozdravila papeža Frančiška.

Inquique, Čile. Maša je bila končana, karavana je krenila dalje.

Cesto so oblegali verniki, stoječimi za varnostnimi ograjami. Pred ograjami so stali policisti, nekateri so sedeli na konjskih hrbtih.

Počakal na reševalce

Ko je vozilo papeža Frančiška doseglo policistko na konju, se je ta splašil – postavil se je na zadnje noge, da je uniformiranka padla z njegovega hrbta. Voznik papamobila je ostro zavil, da bi se izognil prestrašenemu kopitarju, nato pa je karavana obstala. Frančišek se je v spremstvu telesnih stražarjev sprehodil do padle ženske in ob njej počakal, dokler je niso dosegli reševalci. Nato je nadaljeval z vožnjo.

Iz Vatikana so sporočili, da ženska ni izgubila zavesti in da ji je papež namenil nekaj besed v uteho.

Reuters
Paula Podest in Carlos Ciufffardi

Kar na letalu

Papež se je pred nesrečo zapisal v zgodovino, ko je na krovu letala letalske družbe Letam, namenjenega v Inquique, nepričakovano poročil stevarda in stevardeso. Carlos Ciuffardi in Paula Podest sta se sicer želela le fotografirati s papežem, vendar ko ju je vprašal, ali sta poročena, sta razodela svojo zgodbo. Par je že več let civilno poročen, vendar ko sta se želela poročiti tudi cerkveno, je njuno cerkev na dan poroke uničil potres, poroča STA. Frančišek jima je ponudil, da ju lahko poroči, eden od kardinalov iz papeževega spremstva pa je na roko spisal poročno listino.