PROTEST

Mastno so plačali za zabavo, potem pa nič

U.K.
10. 1. 2018, 20.00
Deli članek:

Več kot sto Zagrebčanov je odločno protestiralo zaradi The Movie Puba, kjer so jim obljubili nepozabno novoletno zabavo, vse skupaj pa je bila katastrofa.

Facebook
Fotografije res kažejo, da je hrane zmanjkalo.

Nekateri gostje novoletne zabave v The Movie Pubu na Savski cesti v Zagrebu so svoje ogorčenje nad novoletno zabavo izrazili s pravim protestom pred restavracijo. Kot so dejali, je bilo praznovanje prava katastrofa, čeprav jim je lastnik obljubljal neverjetno zabavo.

Nora noč

Danijel Kokotović je z ženo in štirimi prijatelji želel dočakati novo leto prav v tem pubu. »Na ponudbi je pisalo, da je cena 390 kun (52 evrov) na osebo, v to pa naj bi bile vključene neomejena količina pijače, topla in hladna predjed, glavna jed, glasba v živo … Zvenelo je super, zato smo se odločili, da bomo praznovali tam. Dva prijatelja sta prišla z Reke in res smo bili pripravljeni na zabavno noč,« je povedal Danijel. No, noč je bila divja, a nikakor zabavna.

Vse narobe

Čeprav so imeli rezervirano mizo, se niso imeli kam usesti. Organizator je prodal več vstopnic, kot je bilo prostora v lokalu. »Skoraj eno uro smo iskali proste stole, in ko smo končno prišli do mize, za njo nismo mogli sedeti vsi. Vino so nam prinesli v steklenici od travarice in bilo je popolnoma neužitno. Hrane sploh ni bilo, prav tako ne glasbe v živo. Nekdo je samo stisnil 'play' na radiu.« Danijel je dejal, da so okoli desete ure odšli domov na sarmo. Kokotovićpa ni edini, ki se je pritožil nad organizacijo. Tudi drugi gosti so bili besni zaradi pokvarjenega večera. Nekaterih, čeprav so plačali, sploh niso spustili v pub, ampak so jih odpeljali na drugo lokacijo. »Rekli so nam, da ni več prostora in da moramo oditi v drugo restavracijo. Domnevam, da je bil lastnik isti. Imeli smo samo steklenico kole in steklenico jamnice, čeprav je bilo rečeno, da imamo neomejene količine pijače. Bilo nas je osem, dobili pa smo dva stola, vino so nam postregli v plastičnih kozarcih in bilo je bolj kislo kot kis. Hrane je zmanjkalo, preden smo prišli,« je povedala ogorčena Petra Ružman Puntarić in dodala, da je bila krona večera, ko je prišla policija. Eden od gostov je namreč poklical policijo zaradi prevare, ki so si jo privoščili lastniki. »Edini svetel trenutek je bil, ko je prišla policija,« je zapisal eden od ogorčenih gostov na facebooku.

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična

Protest

Obiskovalci puba so svoje zgražanje najprej strnili na družbenem omrežju Facebook, nato pa so se nekateri zbrali tudi pred klubom. »V vsem večeru sem pojedla žlico francoske solate, in ko sem se šla pritožit, je bilo tam že okoli 30 ljudi. Takoj po polnoči smo šli domov in sram me je bilo, da sem svoji družini privoščila tako slabo praznovanje,« je povedala neka druga obiskovalka. Mnogi so zahtevali denar nazaj, a je vodstvo puba sporočilo, da bodo denar povrnili samo tistim, ki so odšli pred pol enajsto zvečer; to je bilo sicer sporočeno neuradno, in kolikor je znano, še nihče ni dobil povrnjenega denarja.

Izbrisane fotografije

Na uradni facebook strani so izbrisali vse fotografije z zabave in tudi komentarje ogorčenih gostov, ki naj bi jih bilo na desetine. Po nepotrjenih informacijah naj bi bilo v lokalu 450 gostov, ki so plačali za pogostitev. Iz puba so sporočili, da je bilo vse v najlepšem redu in da so imeli pet švedskih bifejev, hrana pa naj bi celo ostala. Priznali so, da so se nekateri gostje pritoževali in da so jim že na mestu ponudili povračilo denarja.