Storilce še iščejo

Umor znanega zlatarja: kam so zbežali morilci?

S.A.
10. 1. 2018, 19.30
Deli članek:

Nedaleč od slovenske meje se je nedavno zgodil krut zločin. V svoji vili na Opčinah, naselju v občini Trst, je bil umorjen znani zlatar, 75-letni Aldo Carli. Bil je pretepen in zadušen.

V času priprav na lanske božično-novoletne praznike je nedaleč od slovenske meje prišlo do krutega zločina. Tragedija se je odvila 20. decembra na Opčinah, naselju v občini Trst, umorjen pa je bil znani zlatar, 75-letni Aldo Carli. Kruto dejanje se je zgodilo v njegovi vili v ulici Refosco. V času umora sta bili na domu še njegova 94-letna mati in žena, ki je bila v zgornjem nadstropju in naj ne bi slišala ničesar.

Eno že prijeli

Zlatar naj bi bil hudo pretepen in zadušen, za njegov umor pa naj bi bila odgovorna četverica. Eno od štirih osumljencev (šlo naj bi za dve ženski in dva moška), 45-letno Ljubico Kostić iz Beograda, so italijanski policisti že prijeli in jo priprli, tri osebe pa še iščejo tako v Italiji kot v tujini, in sicer prek mednarodne policije Interpol. Kako je policija prišla do Kostićeve? Na podlagi podatkov o njenem mobilnem telefonu (ko so preverjali telefonske bazne postaje) so preiskovalci prepričani, da je bila tistega jutra v času umora Carlija na kraju zločina ali pa čisto blizu, na primer pred hišo.

Zbežali v Srbijo?

Na policiji v Trstu naj bi poznali ime in priimek še ene osumljenke, ki naj bi bila vpletena v umor. Gre prav tako za srbsko državljanko, in sicer za daljno sorodnico priprte 45-letne Kostićeve. Prav omenjena osumljenka naj bi bila osrednji lik v preiskavi, obema pa naj bi pomagala še dva rojaka.

Vse tri torej še iščejo, po dejanju pa so se verjetno odpravili v tujino, morda tudi v Srbijo. Pojavile so se tudi neuradne informacije, da so bili tistega jutra vsi osumljenci skupaj namenjeni v avstrijski Beljak, kjer naj bi Carli prenesel denar z nekega bančnega računa na drug račun. Morda mu morilci niso zaupali, so sumili, da jih hoče prevarati, ali pa so ga preprosto izsiljevali. Kdo ve. Motiv za umor namreč še ni natančno pojasnjen.