»Božični čudež«

Policist za božič iz zamrznjenega ribnika rešil 8-letnega dečka

S.R.
28. 12. 2017, 08.16
Posodobljeno: 28. 12. 2017, 08.17
Deli članek:

Božič se bi za družino osemletnega dečka kmalu lahko končal tragično, če ne bi na pomoč priskočil pogumni policist.

Washington County Sheriff's Office
Policist si je pomagal zgolj z vrvjo.

Mesto New Harmony v ameriški zvezni državi Utah ima novega junaka. Policist Aaron Thompson je v ponedeljek ob približno 17. uri iz zamrznjenega ribnika rešil osemletnega Jasona, ki je po tankem ledenem pokrovu stekel za svojim psom.

Deček je skozi led padel približno 8 metrov od obale, nesrečo pa je s kopnega opazil drug otrok, ki je nanjo nemudoma opozoril dečkove starše. Na prizorišče je prvi prispel pogumni policist. Ta se je z golimi rokami prebil skozi vrhnjo plast ledu, dokler ni bil dovolj blizu, da se je lahko potopil do nesrečnega dečka, ki je do tistega trenutka v vodi domnevno preživel že okoli 30 minut.

Police Support USA
Junak Aaron Thompson.

Reševalci so ga z oživljanjem spravili v kolikor toliko stabilno stanje, dokler ga ni v bolnišnico prepeljal helikopter. Jason je pot v bolnišnico preživel in tam trenutno še vedno okreva. Zaradi podhladitve in številnih ureznin so morali oskrbeti tudi Thompsona.

Jasonov oče je reševanje opisal kot »božični čudež«. Čeprav so Thompsona njegovi sodelavci in dečkova družina oklicali za junaka, je on dejal, da so za uspešno reševanje enako zaslužni reševalci.