Okrutno

Brez usmiljenja je ustrelil psa svojih sosedov

U.K.
12. 12. 2017, 20.00
Posodobljeno: 12. 12. 2017, 20.03
Deli članek:

Sam trdi, da sta ga psa napadla, lastnika psov pa sta prepričana, da psa ne bi nikoli nikogar napadla in da ju je ubil iz objestnosti.

Arhiv časnika Novice Svet24
Lovec je psička ustrelil, ker naj bi ga napadla.

Pred nekaj dnevi se je 76-letni Marko Perković s kolesom in lovsko puško napotil proti robu gozda v naselju Velika Pisanica na Hrvaškem, s seboj je imel tudi svojega psa. Tam je zagledal dva psa, ki sta v lasti družine Pavić – psičko pasme staffordski terier in njenega enoletnega mladiča, prav tako staffordskega terierja. Po Perkovićevih besedah naj bi ga psa napadla, zato ju je moral ustreliti. »Star sem, moral sem se braniti,« je povedal in dodal, da ni vedel, kdo je lastnik psov, a da bi to storil v vsakem primeru, tudi če bi vedel, da pripadata sosedom.

Arhiv časnika Novice Svet24
Staffordski terier

Družina Pavić

Zakonca Marina in Drago, ki sta bila lastnika psov, sta dejala, da sta bila ta povsem socializirana in nista nikoli kazala agresivnosti. »Tisti dan sta res odšla proti gozdu, verjamem, da zato, ker smo ju tja večkrat peljali na sprehod in sta bila navajena odhajati v to smer,« je povedala Marina, ki ni mogla skrivati solza. »Ne razumem, kako lahko človek kar tako ustreli dva psa. Če bi ga res napadla, bi gotovo slišali lajanje ali vsaj njegovo vpitje, saj se je vse zgodilo nekaj sto metrov od naše hiše,« je dejal Drago. Dodal je, da je Perković šel nemo mimo njega, čeprav se poznajo, in ko je videl, da njegovih psov ni, je takoj vedel, da se je zgodilo nekaj strašnega. »Verjamem, da sta psa odšla proti njemu, saj sta ga poznala, a da bi ga napadla, tega ne verjamem. Prav gotovo bi se napad poznal na njegovih oblačilih. Mislim, da se je, ko je psa zagledal, pač odločil, da ju bo ustrelil.« Da psa nista bila nevarna, so potrdili tudi drugi sosedje.

Zakoni

A kaj točno se je zgodilo, ve samo lovec, in policija je verjela njegovi zgodbi. Zakoni so namreč jasni: psi ne smejo biti spuščeni. In tako ne le, da je bil Perković oproščen vsake krivde, temveč sta lastnika dobila denarno kazen 100 kun (približno 13 evrov), ker psa nista bila privezana. Psa sta bila tudi ubita na lovišču, tako da družina Pavić ne more storiti prav ničesar.